Alman markanın yeni Polo GTI modeli üzerine geliştirilen R5'in ağırlığı sadece 1.320 kg. Bu sayede küçük bir roket haline gelmeye yakın olan otomobil, 2015 yılında bu yana Fabia R5'i sunan Skoda ile ortaklaşa geliştirilmiş.

Seri üretim Polo GTI'da olduğu gibi yarış aracı da turbo beslemeye sahip, direkt enjeksiyonlu, dört silindirli motorla donatılmış. Benzerliklerse burada bitiyor. Seri üretimde 2 litre hacimli olan motor 200 beygir güç, 320 Nm tork üretebilirken yarış aracında kullanılan 1.6 litre hacimli ünite daha güçlü olmayı başarıyor. Bu makine 272 beygir güç, 400 Nm tork üretebiliyor. Standart Polo GTI önden çekişli bir otomobilken R5 dört tekerlekten çekişli.

Farklılıklar şanzımanlara bakıldığında da görülebiliyor. Standart modelde şimdilik sadece 6 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzıman görev yaparken 2018 yılında 6 ileri vitesli manuel şanzımanın da eklenmesi bekleniyor. R5'teyse 5 ileri vitesli, sıralı şanzıman görev yapıyor.

Daha yüksek güç ve dört tekerlekten çekiş sistemi sayesinde Polo GTI R5'in kardeşinden daha hızlı olması sürpriz değil. 0'dan 100 km/s sürate 4.1 saniyede ulaşabilen aracın bu verisi, kardeşinde sunulandan 2.6 saniye daha iyi.

Volkswagen, yeni yarış aracının önümüzdeki yaz homologe edileceğini ve müşteri teslimatlarının 2018 yılının ikinci yarısında başlayacağını belirtiyor.

Bu arada yeni Polo GTI'ın Almanya pazarında satışa sunulduğunu hatırlatalım. 23.875 Euro (Yaklaşık 110.000 TL) seviyesinden başlayan fiyatlara satılan modelin manuel şanzımanla donatılacak seçeneklerinin daha ucuz olacağını da hatırlatalım. Bunu kutlamak isteyen Volkswagen, aracın yeni fotoğraflarını bizlerle paylaştı. Bu görsellere aşağıdan ulaşabilirsiniz.

KAYNAK: motor1.com