Arkadan motorlu spor otomobilin yaklaşmakta olan 60. yıl dönümünü çevreleyen kutlamaların bir parçası olarak yaratılan en son özel sürüm, mevcut Porsche 911 Carrera T'yi temel alıyor , ancak homurtu Porsche 911 GT3'ün doğal emişli 4.0 litrelik düz altı silindirli motoru tarafından sağlanıyor. motor 503 bhp'yi dört saniyeden daha kısa bir 0-100 km/s hızlanma süresine ulaşıyor
Bu arada, karbon fiber kapılar ve tavan paneli gibi bir dizi hafif bileşen, onu 911 Heritage serisine en son giren Porsche 911 Targa 4S Heritage Design'dan önemli ölçüde daha hafif hale getirmesi bekleniyor .
Porsche'nin Almanya'daki Zuffenhausen genel merkezindeki kaynaklar, mevcut 992 neslinin en hafifi olarak tanımlanan yeni 911'in, Alman otomobil üreticisi tarafından en son 1970 yılında ultra hafif yarış arabaları ailesi için kullanılan ST model adını almasının planlandığını ima ediyor.Bu yıl yapılacak bir lansman, Porsche Exclusive Manufaktur direktörü Boris Apenbrink'in özel üretim hattının münhasırlığını koruma hedefine uygun olacaktır. Targa 4S Heritage Design'ın açılışında basın mensuplarına "Bir sonraki otomobili beklemeniz iki yıl kadar sürecek. Aşırıya kaçmak istemiyoruz. Porsche Exclusive, tutku ve işçiliği temsil ediyor. Meraklıların, 'Başarılı oldular - bu araba, 50'ler için gerçekten ikonik olan her şeye sahip' demelerini istiyoruz . " dedi.
Yeni özel baskının resmi detayları, henüz bir tarih verilmemiş olan tanıtımından önce gizli tutuluyor. Ancak 911 ST'nin, benzer şekilde tasarlanan Targa kadar özel bir teklif olacağını söylemek yanlış olmaz, sınırlı sayıda üretim ve onu standart 911 GT3'ten biraz daha farklı kılan bir fiyat etiketi ile gelmesi bekleniyor. Bu arada, güncellenen modelin 2024'te piyasaya sürülmesi, 911 tarihindeki ilk elektrikli aktarma organlarını beraberinde getirecek.