Porsche Panamera Edition, yenilenen çizgileriyle daha dinamik bir yapıya kavuştu, otomobilin pencereleri, siyah cam çerçeveleri daha belirgin hale getirildi. Panamera Edition’ın diğer versiyonlara göre farkları arasında iki renkli, Siyah-Bej deri döşeme, bütün koltuk başlıklarına kabartma olarak işlenmiş Porsche logosu, spor tasarımlı direksiyon simidi, kapı girişinde bulunan “Edition” yazılı kapı eşikleri ve özel paspaslar bulunuyor. Ayrıca 19 inç jantlarında, renkli Porsche logosu da yer alıyor. 
Panamera Edition'da standart olarak sunulan Porsche İletişim Yönetimi (PCM) sistemi, 7 inç dokunmatik ekranı ile ses, navigasyon ve iletişim özellikleri kontrol edilebiliyor. Modeldeki 14 hoparlöre sahip 585 watt Bose Surround Sound System ise araçta müzik dinlemeyi sevenlerin yüzünü güldüreceğe benziyor.
Otomobilin, standart donanımları arasında Porsche Aktif Süspansiyon Yönetimi (PASM), Porsche Dinamik Işık Sistemi kullanılan bi-xenon farlar, ön ve arka Park Asistanı ile geri vites kamerası ve direksiyonu hıza göre ayarlayan Power Steering Plus öne çıkıyor. 
Türkiye’de sadece 300 Hp güç üreten dizel motor seçeneğiyle Haziran ayından itibaren satışa sunulan Panamera Edition Diesel, 220.500 €’dan başlayan fiyatlarla satın alınabiliyor.