yıla başarılı bir başlangıç yaptı. 2018 yılının ilk çeyreğinde Porsche AG dünya çapında yaklaşık 63 bin 500 adet otomobil satışı gerçekleştirdi ve satışlarını bir önceki yıla göre yüzde 6 oranında artırdı. Bu, satış rakamı spor otomobil üreticisinin tarihindeki en başarılı ilk çeyreği temsil ediyor. ABD, Avrupa ve şirketin ana pazarı olan Almanya’da Panamera ve 911 model serileri büyümedeki ana etkenler oldu. Toplam büyümenin en yüksek olduğu yer satışların yüzde 10 artarak yaklaşık 14 bin araca ulaştığı ABD pazarı oldu. Model özelinde 2017’de piyasaya sürülen Panamera yaklaşık yüzde 200 oranında bir artışla yüzde bazında en yüksek büyümeyi gösterdi. Özellikle hibrit segment son derece olumlu bir gelişme kaydetti: Avrupa’da ilk çeyrek boyunca satılan Panamera modellerinin yüzde 60’ından fazlasını hibrit versiyonlar oluşturdu. 

 

Ayrıcalıklı olmak salt büyümeden daha önemli

Porsche AG Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Detlev von

Platen, sonuçları şöyle değerlendirdi: “Bu güçlü başlangıçtan son derece memnunuz. 2018 boyunca geçen yıl ulaştığımız yüksek seviyeyi istikrarlı hale getireceğimizi ümit ediyoruz. Porsche markası için ayrıcalıklı olmak salt büyümeden daha önemli. Ayrıcalıklı spor otomobillerin geliştirilmesi, üretimi ve satışı haricinde Porsche elektrifikasyon, dijitalleşme ve bağlanabilirlik konularının da üzerine gitgide daha çok eğiliyor. Bu yıl da yine dünyanın dört bir yanındaki müşterilerimiz ve hayranlarımızı heyecanlandırmak için tasarlanmış yeni ürünler ve hizmetler sunuyor olacağız. Hibrit modellerimizin başarısı, bize Porsche markasına özgü değerleri bu yeni motor teknolojisine başarıyla uygulayabildiğimizi gösterdi.”

 

En büyük pazar Çin

2018’in ilk çeyreğinde Çin yine Porsche için en büyük pazar oldu. 18 bin 600’den fazla otomobilin satıldığı Çin pazarı, bu sayede geçen yılın sonucunu yüzde 3 oranında aştı. Avrupa’da 20 bin 600’den fazla otomobil satan Porsche, bu pazarda yüzde 8 oranında bir artış kaydetti. Almanya’da satışlarda büyüme kaydedilen ülkeler arasında yerini aldı: Porsche ana pazarında 7 bin 700’den fazla otomobil satarak, yüzde 8 oranında bir büyümeye imza attı.

 

Porsche’nin en başarılı modeli, dünya çapında 23 binin üzerinde satılan sportif SUV Macan oldu. 911 serisi de otomobil severleri kendine hayran bırakmayı sürdürdü. Yılın başında Porsche müşterilerine 9 bin 600’den fazla 911 teslim ederek, bu model serisinde yüzde 35 oranında büyüme kaydetti.