Bu proje, Covid pandemik yavaşlamalar, tedarik zinciri sorunları ve yazılım geliştirmenin karmaşıklığının vahşi bir birleşiminden kaynaklanan çok sayıda gecikmeden etkilendi ve yaklaşık iki yıl gecikti. 2019'da, ürün planı elektrikli Macan üretiminin Haziran 2022'de başladığını gösteriyordu. Bu tarih belli ki geçti ve dolayısıyla iki geçici giriş tarihi daha var. Porsche Macan EV'nin bu Kasım ayında 2023 Los Angeles otomobil fuarında lansmanını yapmasını ve seri üretiminin 2024'ün ilk çeyreğinde başlamasını bekliyoruz.
Tamamen elektrikli Porsche Macan prototiplerini, Zuffenhausen mühendislerinin 2 milyon millik dayanıklılık testi yapmasını sağlayacak titiz bir programın parçası olarak sık sık izledik. Yeni e-Macan'ın temelini, Volkswagen Grubu'nun Audi ve Porsche tarafından ortaklaşa geliştirilen yeni Premium Platform Electric (PPE) mimarisi oluşturuyor. EV donanımını dönüştürmek için tasarlanmış 800 voltluk bir elektrik mimarisi etrafında inşa edilmiştir. Porsche, bu teknolojinin elektrikli Macan'a "uzun menzil, yüksek verimli hızlı şarj ve tekrarlanabilir, sınıfının en iyisi performans rakamları vereceğini ve segmentindeki en sportif model olacağını" söylüyor.


Pil boyutları ve özellikleri
Açıklanana göre, elektrikli Macan iki pil boyutuyla sunulacak: 96kWh veya 115kWh seçenekleri, her ikisi de oldukça büyük hücreler. Bunun 300 ile 425 mil arasında bir elektrikli sürüş menzili için yeterli olması gerektiğini anlıyor.
Macan'ın 3 farklı donanımda satışa çıkması bekleniyor
Macan E 400 beygir
Macan 4S 500 beygir
Macan Turbo 600 beygir
Hatta 750 bg'lik çılgın bir Turbo S GT'nin üzerinde çalışıldığına dair söylentiler bile var. Batarya'nın %5'ten %80'e şarj etmenin hızlı şarjda sadece 18 dakika sürdüğü iddia ediliyor.Geleneksel teknolojiler söz konusu olduğunda, belki de en büyük sürpriz, bu segmentte nadir görülen havalı süspansiyon seçeneğidir. Bu, Porsche'nin şasiyi konfor veya sportiflik için ayarlamasına, arazi sürüşü için kaldırmasına veya bagajı yüklemek için indirmesine izin verecek. Porsche'nin mühendislik müdürü Dr Michael Steiner yeni KKD donanımının faydalarını açıkladı. “Elektrikli Macan yeni bir platforma dayalı olacak. Mevcut bir platformun türevi değil. Audi ile ortaklaşa geliştirildi: Premium Platform Electric'in kısaltması olan PPE.'
Platform aynı zamanda yeni Audi Q6 e-tron'u desteklemek için kullanılacağından, bu yeni şasi Porsche ve Audi'nin EV'ler konusundaki işbirliğini sürdürüyor . Taycan ve e-Tron GT ikizlerinin altında bulunan J1 platformundan oldukça farklıdır. Bu, Porsche'nin mimari planlamasındaki bir dalı ortaya koyuyor. Zuffenhausen, gelecekteki daha sportif model ailesini (Taycan GT, olası elektrikli spor arabalar) ve daha pratik Porsche'leri (Macan ve diğer SUV'lar gibi) güçlendirecek alçak tabanlı ve yüksek sürüşlü EV'ler sunmayı amaçlıyor. Steiner, "KKD, Taycan'dan tamamen farklı," diye ekledi. 'Taycan, yolda alçakta oturan araçlar için tasarlandı. KKD, Macan ve diğer yüksek tabanlı araçlar tarafından kullanılacak – SUV serisinde başka türevler de olabilir. Tamamen yeni. Macan, Turbo ve Turbo S performans seviyelerine kadar gidecek.'