Yaris WRC ile Cuma günü üçüncü etaptan itibaren önde yer alan Tanak, ralliyi toplam 3 saat 20 dakika 22.8 saniyelik dereceyle tamamladı. Tanak ve co-pilotu Martin Jarveoja, tüm ralliyi kusursuz bir şekilde kontrol ederek yarışı kazanırken, Güç Etabı’nda da elde ettikleri en iyi üçüncü zamanla ekstra üç puan elde etti.

Sardunya öncesi zirve mücadelesi

Portekiz Rallisi’nde zafer elde eden Toyota, bu sonuçlarla birlikte ralli mücadelesinde önemli puanlar kazandı. Tanak, Pilotlar Şampiyonası’nda birinci sıranın sadece 2 puan uzağında yer alırken, Markalar Şampiyonası’nda da Toyota ilk sıra ile olan farkını kapamaya devam etti.

Takım kaptanı Tommi Makinen, takım adına bir başka harika zafer elde ettiklerini ifade ederek, “Zor şartlara karşın her şeyi kontrol ederek galibiyete ulaştık. Performansımız hafta sonu boyunca çok iyiydi. Şampiyonada doğru yolda ilerlemeyi sürdürüyoruz” dedi.

Son iki yarışın galibi Ott Tanak ise, podyumun en üst basamağında olmanın mutluluğunu hissettiğini söyleyerek, “Zor ve uzun bir hafta sonu oldu. Muhtemelen aldığım en zorlu galibiyetti. İlk günden itibaren performansımız iyiydi. Şampiyonada çok yakın bir mücadele var ve Sardunya’ya giderken çok iyi bir pozisyondayız” dedi.

WRC 2019 sezonuna yaz arası verilmeden önceki son yarış ise, 13-16 Haziran tarihleri arasındaki Sardunya Rallisi olacak. Hızlı ve dar etapların olduğu rallide, geçilen her etap giderek daha da zorlaşacak. Yolu saran kayalar ve ağaçlar, pilotların her an dikkatli olmasını gerektiriyor. Ayrıca yüksek sıcaklıklar da otomobiller ve lastikler üzerine büyük bir baskıya sebep olacak gözüküyor.