Serdar Bey, siz aracınız çizilse veya küçük bir hasar alsa aracınızı boyatır mısınız?

Tabii ki boyatırım! İki sebepten dolayı boyatırım, 1’si dış görünüşünün bozulmasını istemem, 2’si dış etkenlere karşı koruyucu olan boya tabakası eğer yüzeyden kalktıysa birçok şey başına gelebilir, dolayısıyla yüzeyin tekrar boyanması koruma sağlayacaktır. Bu sebeplerle boyatırım, hatta çok boyatmışlığım da vardır.

Peki araç kullanıcıları niçin araçlarını boyatmak istemiyor?

Bunun sebebi basit, ikinci el değeri düşecek diye ikinci elcilerin çıkartmış olduğu suni bir muhabbet var, bu aracın kapısı boyalı buna 500 TL eksik verelim diyorlar. Sonra aracı alıyorlar, kapıyı boyatıyorlar ve 500 TL fazlasına yine halka satıyorlar. Bu suni gündemi kim yaratıyorsa ve kim bu parça boyalı diye en çok bağırıyorsa ona gidin, göreceksiniz ki bu işten en çok o kişi veya kurumlar nemalanıyordur. Yazık canım halkımız da bu adamların belirlediği fiyat tarifesine uyuyor.

Yurtdışında boyama konusuna nasıl bakılıyor?

Son derece farklı bir bakış açısıyla karşılaşılıyor. Birincisi yeni boyanmış aracın fiyatı yükselir çünkü bakım yaptırma derdi kalmaz, ikincisi rengi solmuş araç yerine herkes pırıl pırıl olanı tercih eder, gerekirse 1000 Euro fazla para verir ama pırıl pırıl yeni boyanmış olanı alır. Hatta size ilginç bir konuyu söyleyeyim, Almanya’da karşılaştığım bir olayda aracın motoru bir arızadan dolayı değiştirilmişti, yeni motor takılı diye araç sahibi ben bundan satarken de para kazanırım diye bana mutlu mutlu anlatıyordu. Bizde düşünsenize böyle bir şey olduğunu!

Yani sizce arabayı boyatmak değerini arttırır, öyle mi?

Tabii ki öyle! Evinizin dış cephe badana boyasını yaptırdığınızda daha ucuza mı satıyorsunuz? Tekrar söylüyorum, bu ikinci elcilerin para tuzağı, düşmeyin bu tuzağa. Eğer aracın yürüyen aksanında sorun yoksa, problem yok demektir. Çizikten veya küçük göçük sebebi ile aracınızı boyattıysanız aracınızın değeri artar düşmez. Sanırsınız herkes otomobil koleksiyoncusu, aman boyanmasın, aman yan parçaya boya değmesin. Bırakın kardeşim, aracınız boyansın, temizlensin, ilk günkü haline geri kavuşsun. Koleksiyoncu olsanız anlarım, 2015 model aracı var, orjinal kalsın diye sağı solu çizik geziyor. Ben hiç düşünmem, boyatır geçerim.

PPG olarak boyatılma konusunda değer düşmesinin önüne geçecek çözümler üretiyor musunuz?

Bizimle çalışan tüm servisler PPG Otomotiv Tamir Boyaları olarak üretmiş olduğumuz fabrika standartlarındaki astar, boya ve vernik ile yapılan uygulamalarda zaten fabrikanın belirtmiş olduğu micron kalınlığında uygulama yapıyor. Böylece mikrometre ile ölçüm yapılsa dahi sıfır parçada herhangi bir fark ile karşılaşmıyorsunuz. Orijinali gibi olsun diyenler var ya, onlara sesleniyorum, orijinali gibi olsun istiyorlarsa PPG ile çalışan servisleri tercih etsinler!

Renk konusunda nasıl destek sağlıyorsunuz, her aracın rengi tutuyor mu?

Renk bizim ana işimiz, çevrenize şöyle bir bakın, her yerde farklı renkler görüyorsunuz! Biz bunlardan besleniyoruz boya firması olarak. İtalya ve İngiltere’deki renk laboratuvarlarımızda yılda 20.000 yeni renk üretiliyor. Ayrıca servislerde kurmuş olduğumuz Paint Manager Boyahane Yönetim Sistemi ile hem renklere ustaların ulaşımını sağlıyoruz, hem de boyahanenin şeffaf şekilde yönetilmesini, maliyetlerinin çıkarılmasını sağlıyoruz. İşi yalnızca boya ve renk olan PPG için aracın renginin tutup tutmaması gibi bir problem söz konusu dahi olmuyor. Renk okuma cihazı PPG için en önemi araçlardan biri, ürün kalite ve teknolojimizin yanısıra bizi diğerlerinden ayıran en önemli unsurlardan. PPG olarak ”Rapid Match” adını verdiğimiz renk okuma cihazı PPG ile çalışan tüm servislerde vardır. Rapid Match sayesinde servisteki usta zaman, ürün ve para kaybetmeden renge en kısa sürede ulaşır ve en doğru rengi araç yüzeyine atar. Doğru renge ulaşılması için Rapid Match ile renkten bir ölçüm alınması yeterli.