Groupe PSA’dan yapılan açıklamaya göre Avrupa pazarında 2020'nin ilk yarısında özellikle de grubun güçlü olduğu Güney Avrupa'da, pazar karması %39 azalırken, grubun satışları Haziran ayında güçlü bir şekilde toparlandı. Satışlar ikiye katlanırken Mayıs ayına göre teslimatlar %71 arttı. Opel/Vauxhall ürün gamının CO2 emisyonlarını iyileştiren geleceğe hazır modellere geçişi grubun performansına olumlu etki etti.

Bu küresel strateji, grubun 2025 yılından itibaren ürün gamının tamamını elektrikli olarak sunması için bir yol haritası niteliğini taşıyor. Bunların %50'si 2021 sonuna kadar elektriklenecek.

Grup, CO2 performansına odaklanmış durumda ve 2020 yılı sonuna kadar Avrupa standartlarını karşılama tahminini doğruluyor. Markaların elektrikliye geçiş hamlesi meyvelerini veriyor. Grubun bu segmentteki pazar payı yılın ilk beş ayında 10 puan arttı.

Peugeot, azalan bir pazarda fiyatlarını, sınıf atlama stratejisini ve elektrifikasyon stratejisini korurken, sipariş portföyünü yüzde 42 artırıyor. İspanya ve Portekiz'de ilk sırada olan Peugeot, Fransa (+0,2 puan), İtalya (+0,3 puan) ve Avusturya'da (+0,2 puan) olmak üzere pazar payını artırıyor. Peugeot, elektrikli binek ve hafif ticari araçlardan oluşan yeni ürün gamıyla hızlı bir başlangıç yaptı. 

Citroën; İtalya (+0,2 puan), İspanya (+0,2 puan) ve Almanya (+0,1 puan) olmak üzere büyük pazarlardaki payını artırdı. Marka çevrimiçi satışlar ve yeni C3 dahil yeni ürün tanıtımlarıyla hamlesine devam ediyor. 

DS Automobiles performansı özellikle yeni elektrikli modeller (satışların yüzde 33'ü) tarafından desteklendi. Marka en düşük CO2 emisyonuna sahip premium çok enerjili markalar arasında lider konumunda bulunuyor. DS Automobiles pazar payı Avrupa'da 0,4 puan arttı.

Opel/Vauxhall, ürün gamını geleceğe yönelik modeller ve motorlara yeniden şekillendirdi. Ürün gamındaki bazı yüksek emisyonlu modelleri programdan çıkarması satışlara olumlu yansırken CO2 emisyonlarında düşüş sağladı. Öte yandan her ikisi de elektrikli versiyona sahip Grandland X ve yeni Corsa gibi yeni modellerin satışları zorlu geçen 2020'nin ilk yarısında olumlu gelişme gösterdi. Aynısı hafif ticari araç satışları için de geçerli.