Daha önce bu köşede PSA'nın Türkiye yapılanmasını yazmıştık. İşte “ PSA Türkiye Bölge Direktörü”nün yapılanma çalışmaları ilk sonucunu verdi. Opel Türkiye'de 28 yıldır görev yapan ve son 12 yıldır da Genel Müdür koltığunda oturan Özcan Keklik ile yollar ayrılıyor. Yerine ise Doğuş Otomotiv Volkswagen Binek Araç’da Pazarlama Müdürlüğü görevini yaptıktan sonra  Doğuş Oto Maslak Genel Müdürlüğü görevine geçen Çağrı Öztaş, yeni Opel Türkiye Genel Müdürü oluyor. Özcan Keklik ve Opel yöneticileri resmi açıklamanın önümüzdeki günlerde yapılacağını söylüyor. 

İşte 2 hafta önce yazdığımız PSA Türkiye yapılanmasıyla ilgili yazdığımız yorum...

x

Daha önce Renault Mais’te Pazarlama Direktörü olarak çalışmış, daha sonra da Nissan’da önemli görevler yapan  Olivier Cornuaille yaklaşık 1 aydır “ PSA Türkiye Bölge Direktörü” olarak göreve başladı. Peugeot Türkiye’nin üst katındaki odasında Peugeot ve Opel’in Türkiye’deki  yeni yapılanmasını dizayn ediyor. Bunun için tüm yöneticilerle, birimlerle  tek tek görüşmelerini sürdürüyor. Türkiye’deki bu yapılanmada iki markanın birlikte hareket edebileceği ortak paydaları çıkartmaya çalışıyor. Bu konuda birkaç soru yönelttiğim Peugeot Türkiye Genel Müdürü İbrahim Anaç ve Opel Türkiye yetkilileri de suskun kalmayı tercih ettiler. Anlaşılan 2 markada da çalışan herkesi zorlu bir süreç bekliyor. İlk planlamada Opel Türkiye’nin İstanbul’daki Eğitim Merkezi, PSA’nın Eğitim Merkezi ile birleşecek. Söylentiler kurumsal iletişim ve pazarlama ekiplerinin de sinerji sağlanacak bir şekilde birleştirileceği veya yeniden dizayn edileceği yönünde. Her şeyi zaman içinde göreceğiz. Ama Peugeot ve Opel Genel Müdürleri’nin tepesine gelen, Türkiye otomotiv dinamiklerini çok iyi bilen Olivier Cornualle ‘in önemli bir operasyon içinde olduğunu söyleyebilirim.

Sonuç olarak yazının başındaki Hyundai-Kia çekişmesine önümüzdeki dönemde Peugeot-Opel de eklenebilir. Ne diyelim “iyi olan” kazansın…