60. Yaşını Kutlayan Fiat 500’e Özel Versiyon!

Fiat’ın efsanevi modeli 500, ‘60’ yıllık başarısını kutluyor. 60. yıla özel, yıl sonuna kadar sınırlı sayıda üretilecek bir seri hazırlayan Fiat, efsanevi modelin bu özel versiyonunu Temmuz ayı itibariyle ülkemizde de satışa sunuyor.

Köklü geçmişiyle otomotiv tarihinde çok özel bir yere sahip olan Fiat 500, 60’ıncı doğum yılını çeşitli etkinliklerle kutlamaya devam ediyor. Geçen yıllarda milyonlarca insanın hayatına eşlik, pek çok tarihsel evreye de tanıklık eden efsane model, İtalyan tasarımının mucizelerinden biri olarak kabul ediliyor. İşlevsel özellikleri, yenilikçi çizgisi ve teknolojisi ile yıllar içinde ikonikleşmeyi başaran Fiat 500, kendine özgü ruhu ve karakteri ile hafızalarda ayrı bir yere sahip olmayı sürdürüyor. 4 Temmuz 1957’de İtalya’da doğan Fiat 500’severlerin sayısı dünya genelinde her geçen gün artan bir taleple karşılanıyor ve bugün yüzde 80’i doğum yeri haricindeki ülkelere satılıyor. Günümüz otomobillerine pek çok defa ilham kaynağı olmayı başaran model, köklü geçmişi ve her zaman genç görünümü ile yeni serilere de yol açıyor. Fiat’ın ilk kez 4 Temmuz 1957 yılında, Torino’da  ürettiği, yıllar içinde 4 milyon adedi aşan satış rakamıyla efsaneleşen modeli Fiat 500’ün 60. yıla özel olarak yıl sonuna dek sınırlı sayıda üretilecek olan versiyonu, Fiat 500 Anniversario ülkemizde de satışa sunuldu. Fiat 500 Anniversario, Türkiye’de Dualogic şanzımanla kombine edilen, 69 HP gücündeki 1.2 litrelik motor seçeneği ile tercih edilebilecek. 84 bin 900 TL’lik anahtar teslim başlangıç fiyatına sahip olan Fiat 500 Anniversario, hem hatchback hem cabrio karoser seçenekleriyle satışa sunuluyor.

Pul koleksiyonerlerine özel

Fiat, ikonik modeli 500’ün 60’ıncı yaşı anısına hazırladığı özel pulu da doğum gününde kamuoyuna tanıttı. Modelin doğum yeri Mirafiori’de kamuoyuna tanıtılan puldan 1 milyon adet üretilecek. Koleksiyonerlerin dikkatini çekecek bu özel pullarda Fiat 500’ün eski ve yeni kusursuz siluetleri öne çıkıyor

QUATTRORUOTE TÜRKİYE KAPAK YAPTI!

İtalya’nın 60 yıldır yayında olan dev otomobil dergisinin Türkiye versiyonu Quattrorute Türkiye Temmuz Ağustos özel yaz sayısında Fiat 500’ü kapak yaptı. Dergide 60 yıllık efsane otomobilin önemli kilometre taşlarını özel fotoğraflarla yer alıyor. 4 yıldır Türkiye’de çıkan aylık otomobil dergisi Quattrorute hem basılı hem de dijital mecrada yeralıyor. 

YENİ BİRLİK GAZETESİ