Alfa Romeo'nun dinamik SUV’si Stelvio, yeni yılı ödülle karşıladı. Alfa Romeo Stelvio, 2000 yılından bu yana İtalyan Quattroruote Dergisi tarafından düzenlenen ve yılın en iyilerinin seçildiği yarışmada, toplam 12 farklı modeli geride bıraktı. Stelvio, okuyucu oylarının yüzde 34,2'sini alarak, “2018 Yılın En İyi Yeni Otomobili Ödülü”ne layık görüldü.


 

Fiat Chrysler Automobiles EMEA COO’su Alfredo Altavilla tarafından teslim alınan “2018'in En İyi Yeni Otomobili Ödülü” aynı zamanda Stelvio'nun dünya genelinde geniş bir kitleye hitap ettiğinin de bir göstergesi oldu. Hakiki "Alfa ruhu"nu bir SUV vücudunda dışa vurmasıyla öne çıkan Stelvio, Euro NCAP beş yıldız notuna sahip model eşsiz bir güvenliğe sahip olduğunu da ortaya koyuyor. Ayrıca, Stelvio Quadrifoglio’nun Almanya'nın efsanevi pisti Nürburgring'deki tur rekorunu kırmasıyla birlikte "pistlerdeki en hızlı SUV" unvanının sahibi olmanın da haklı gururunu yaşıyor.

 

Alfa Romeo Stelvio Hakkında:


 

Türkiye’de 2,0 litrelik 280 HP güce sahip turbo beslemeli benzinli motor seçeneğiyle satışa sunulan Alfa Romeo'nun tarihindeki ilk SUV modeli Stelvio, premium SUV segmentinde dengeleri değiştirecek tasarım özellikleri, sürüş dinamikleri, verimli ve güçlü motoru ve teknolojik donanımlarıyla ön plana çıkıyor. Alfa Romeo Stelvio'ya hayat veren 2,0 litre hacmindeki çift turbo beslemeli benzinli motor, 280 HP güç ve 400 Nm tork üretirken, 8 ileri otomatik şanzımanla işbirliği yapıyor. Gücünü dört tekerleğe birden aktarabilen Q4 adlı 4x4 sistemiyle donatılan Stelvio, sınıfının en iyi değerine imza atarak 0'dan 100 km/s hıza tam 5,7 saniyede ulaşıyor. Son hızı 230 km/s olan 2.0 litre benzinli Alfa Romeo Stelvio, 100 km'de ortalama 7,0 litre yakıt tüketiyor.