Yarışın başlangıcından itibaren dominant bir performans sergileyen takım bitime yarım saat kala liderliği ele aldı. Lastik aşımının çok yüksek seviyelere ulaşmasından ötürü hız kaybeden takım Algarve Racing’e son dakikalarda geçildi. Duqueni Team’de son üç dakika kala başarılı bir frenleme ile Racing Team Turkey ekibini geçmeyi başardı.
Son dakikaları oldukça heyecanlı olan yarışta temsilcimiz Salih Yoluç ve ekibi yarışı podyumun son basamağında üçüncü olarak tamamladı.
Yarış sonrası röportajda şunlar konuşuldu:
“-Salih yarışa pole pozisyonundan sen başladın. Güzel bir savaş verdiniz. Sen ne düşünüyorsun”
“+Biraz çalkantılı bir start oldu. İlk virajda iki pozisyon kaybettim. Sonrasında tempomuzu yakalamaya çalıştık. Bu pistte lastiklerin oldukça zor anlar yaşatacağını biliyorduk bunu da yarışın sonlarında gördük. Benim koltukta olduğum aralık oldukça tekdüze geçti. Biraz trafiğe takıldım ama yine de güzel bir sürüştü. Sonrasında koltuğu takım arkadaşlarıma devrettim ve onlarda iyi iş çıkarttılar. Özellikle yarışın son yirmi beş dakikasını ön sol lastik tamamen bitmiş şekilde koşan Louis elinden geleni yaptı. Çok daha iyi olabilirdi fakat çok daha kötü de olabilirdi. O yüzden üçüncülüğü makul görüyoruz”
“-Pro/Am serisinde başka bir podyum ve genel bir başarıya imza atınca pek söylenmek istemiyor insan”
“+Haha. Kesinlikle”