İngiliz premium SUV üreticisi Range Rover, yeni jenerasyonuyla birlikte müşterilerine sunacağı yüksek teknolojili sistemleri ve daha fazla lüks ile süper-lüks SUV segmentindeki payını artırmaya çalışacak. Land Rover’ın çatısı altında üretilen otomobiller, Bentley Bentayga, Rolls-Royce Cullinan ve henüz yüzünü göstermeyen Audi Q9 gibi modellerle rekabet edecek. Tüm Range Rover’larda yeni bir platforma da geçiş yapacağını açıklayan Land Rover, bu platformun eskisine göre çok daha hafif olacağını belirtti.

Modüler Boylamsal Mimari (MLA) isimli bu platform, alüminyum parçalar kullanacak ve Jaguar-Land Rover modellerinin tümü MLA üzerinde temellendirilecek. Bu hafiflemeyle hibrit ve elektrikli otomobillerin kullanacağı bataryalar için de yer açan firma, platformun elektriktikli mimariye uygun bir yapıda şekillendirildiğini açıkladı. İlk elektrikli Range Rover’ın diğer modellerden ayrı bir otomobil olmasını planlayan firma, diğer araçlarına göre daha sınırlı bir off-road yeteneğine sahip station wagon karoserinde bir araç üretmeyi planlıyor.

Ürün gamındaki motorları da güncelleyecek Range Rover modelleri, Ford’un geliştirdiği V6 üniteler yerine sıralı 6 silindirli benzinli ve dizel Ingenium motorları kullanmaya başlayacak. Wolverhampton’da bulunan yerleşkede üretilecek motor ünitelerine 48V’lik bir mild hibrit sistemin de eşlik etmesi planlar dahilinde. Karbondioksit salınımları ise güncel regülasyonların altında kalacak bu sıralı 6 silindirli motorlarla donatılacak yeni Range Rover’ların eski nesillerinde olduğu gibi yüksek bir arazi kabiliyetine sahip olacakları belirtildi.