Geçen yıl Monza'da hastalanan Albon'un yerine geçen Mercedes yedek pilotu Nyck De Vries'in gösterdiği muhteşem performans sayesinde Alpha Tauri'de aradığı Formula 1 koltuğuna kavuşan genç pilotun Formula 1 macerası oldukça erken sona erdi.
2019 Formula 2 ve 2020-2021 sezonu Formula E şampiyonu De Vries, puansız geçen on yarışın ardından yerini eski Red Bull Racing pilotu Daniel Riccardo'ya bıraktı. De Vries'in çaylak yılını tamamlayamadan ve herhangi bir teşekkür edilmeden kovulması ses getirdi.
34 yaşındaki Avustralyalı pilot, üçüncü pilot olarak görev yaptığı Red Bull tarafından bir yıllık sözleşmesini Alpha Tauri koltuğunda yapacak.
İkinci pilot olmak istemediğinden zamanında ayrıldığı Red Bull Racing takımına beş sene sonra üçüncü pilot olarak dönen Riccardo için karar, Salı günü Silverstone'daki lastik testinde Red Bull'un RB19'unu ilk kez kullanarak olumlu bir izlenim bırakmasının ardından geldi.
Ricciardo, 2018'de Red Bull'daki kariyerinin ilk dönemini tamamladığında bu sporun en iyi pilotlarından biri olarak görülüyordu ancak Renault ve McLaren'de geçirdiği dönemlerde bu formunu yakalayamadı ve 2022 sezonunun sonunda McLaren tarafından serbest bırakıldı.
Red Bull takım müdürü Christian Horner şöyle konuştu: "Daniel'in yarışlardan uzak kaldığı süre boyunca formundan hiçbir şey kaybetmediğini ve SIM seanslarında kaydettiği ilerlemelerin piste de yansıdığını görmek harika. Lastik testi sırasındaki zamanları son derece rekabetçiydi. Çok etkileyici bir sürüştü ve Scuderia AlphaTauri'de sezonun geri kalanının Daniel için neler getireceğini görmek için heyecanlıyız."
Alpha Tauri takım müdürü Franz Tost ise şunları söyledi: "Sürüş becerileri konusunda hiç şüphe yok ve zaten çoğumuzu tanıyor, bu nedenle entegrasyonu kolay ve doğrudan olacak. Sekiz kez Formula 1 Grand Prix'si kazanmış biri olarak takım da onun deneyimlerinden çok faydalanacak."