Amiral gemisi modeli Koleos ise hala sınıfının zirvesine çıkmaya çalışıyor. Fransız üretici, bu süreci büyük SUV için erken bir makyajla kısaltmayı planlıyor.

Aşağıdaki galeride, casus fotoğrafçılarımız tarafından hafif kamuflajıyla görüntülenen yenilenmiş modelin bir prototipi yer alıyor. Görünüşe bakılırsa araç, büyük olasılıkla ön bölümde yeni ızgara tasarımı, güncelleştirilmiş far grafiği ve yeniden şekillendirilmiş tampon gibi büyük revizyonlarla gelecek.

Arka bölümde de benzer bir senaryo var. Kamuflajlarla gizlenen arka farlar ve tampon difüzörü yenileniyor. İlginç bir şekilde egzoz çıkışları, bugün satışta olan modeldekinin aksine tamponun içinde yer almıyor. Bu yüzden burada da bir değişiklik yaşanması beklenebilir.

Planlanan makyajla Koleos'un küçük kardeşi Kadjar, bilgi eğlence sistemi için biraz daha büyük bir ekrana sahip olacak, bu yüzden firmanın SUV serisinin üzerinde yer alan modeldin de aynı iyileştirme ile gelmesi sürpriz olmaz. Ayrıca bir dizi güvenlik ve asistan teknolojisi de beklenebilir.

Henüz resmi bir açıklama gelmese de raporlara göre Koleos’un kaputunun altında yeni geliştirilen 1.3 litrelik turbo benzinli ünite yer alabilir.

Renault’nun yeni Kadjar’ı Ekim ayında düzenlenecek Paris Otomobil Fuarı’nda tanıtması bekleniyor. Bu yüzden Koleos’un da Mart ayındaki Cenevre Otomobil Fuarı’nda ortaya çıkması şaşırtıcı olmaz.

KAYNAK: MOTOR 1