“Renault markası için Megane Sedan’ın üretimine 2022 yılının son çeyreğinde başladık. Bu bizim için istihdamımızı fazladan 1.000 kişi artırmak demekti. Sadece Karsan için olan istihdam. 2023’ün üretim planı, 35 bin adetti. Şu anda talepler 48 bin adet. Bu, bizim için en kısa sürede 3 vardiyaya geçmek demek. Biz bunun hazırlığı içerisindeyiz. Dolayısıyla Renault Megane Sedan üretimi de başladı ve hızlı bir şekilde de adetleri artırma ihtiyacımız var. 3 vardiyaya geçme konusundaki çalışmalarımız da hızla devam ediyor. Bütün hazırlıkları ona göre yapıyor. Bir an önce bu talepleri karşılayabilelim.
 
Aslında anlaşmamız 55 bin adetlik kapasite üzerinden bir kontrattı. Tabi bu anlaşmanın içinde yıllık planlamalarla gidiyor. Yıllık planlama 35 bin adetti yılın başında. Markadaki arkadaşlar 35 bin adet istediler baştan ancak şimdi onu revize ederek 48 bin adet istiyorlar. O yönde çalışıyoruz.
 
 
Şimdi 48 bin adedi planlayarak yapacağız. Geçen sene 5.312 adet ürettik. Hatların taşınması vs. bir süreç onların hepsi. Ama şu an 48 bin adede yönelik planlama yapıyoruz. Bu, bizim üçüncü bir takımı da kuracağımız anlamına geliyor. 2 vardiya yerine 3. vardiyaya geçince, dışarıdan yeni insanlar işe alınacak, onları eğiteceğiz, toparlayacağız. Bu bir süreç. Şunu söylemeye çalışıyorum; Renault Megane Sedan üretimi bizde şu an talepler doğrultusunda daha da hızlı gitmesi yönünde devam ediyor.
 
 
Renault Megane Sedan için ne kadar yatırım yapıldı?
 
21 milyon Euro ama zaten bunların hepsi kamuya açık data. Hedef planın artışı. Yeni bir yatırım değil bu.