Geride bıraktığımız ocak ayı içerisinde Captur ve Clio üzerinden gördüğümüz hibrit dinamikleri şimdi de Megane ile karşımızda duruyor. Modelin yenilikleri arasında LED ışıklandırma grupları, geliştirilmiş yazılımlarıyla 10,2 inçlik dijital ve 9,3 inçlik multimedya ekran ve elektronik sürüş destek asistanları yer alıyor. Saf elektrikli sürüş deneyimi de sunabilecek olan Megane hibrit, şehir içi kullanım odaklı olarak 65 kilometre menzil kat edebilecek. Yine elektrikli sürüş sırasında maksimumda 135 km/s hıza çıkabilecek olan sürücülerden pek çoğu, günlük ihtiyaçlarını tamamen elektrik ünitesi üzerinden karşılayabilecek. 


150'den fazla patent içeren 160 bg'lik E-Tech motor şimdilik yalnızca Türkiye'de satılmayan Megane Estate'de sunulacak ve ileri aşamada HB gövde tipinde de seçenekler arasına girecek. Bunun haricinde yeni Megane'da makyaj öncesinde tanıdığımız 1.3 TCe motor 115, 140 ve 160 bg seçenekleriyle müşterileri bekleyecek. 

Dizel kanadında ise Clio 5'te de görev yapan yeni 1.5 Blue dCi motora yer verilmiş. B segmenti modelde 85 bg'den açılan kapı Megane'da 95 bg'den başlıyor ve daha fazla güç isteyenlere 115 bg'lik türev sunuluyor.

Ailenin sportif üyesi Megane R.S. ve R.S. Trophy de makyajdan nasibini almış. Estetik operasyonu sonrasında RS 280 versiyonu yelpazeden düşürülürken standart R.S. tıpkı Trophy türevi gibi 300 bg güç sunuyor. Alpine A110 ile paylaşılan 1.8 TCe turbo benzinli motor, manuel şanzımanda 400 Nm tork üretirken EDC, makyajla beraber 30 Nm tork kazanmış.