Fransa hükümeti Renault-Nissan ittifakının yeniden şekillenmesini destekliyor ve iki otomobil üreticisinin birbirlerinde sahip olduğu hisse senetlerinin yeniden dengelenmesine karşı çıkmayacak. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Pazartesi günü Paris'te iki lider arasında gerçekleşen görüşmede Japonya Başbakanı Fumio Kishida'ya güvence verdiğini bildirdi.

İki otomobil üreticisi arasında uzun süredir devam eden ittifakın nasıl yeniden kurulacağına odaklanan müzakerelerinde Renault , Nissan'ı elektrikli araç işine yatırım yapmaya ikna etmeyi umuyor, Nissan ise Renault'nun Nissan'daki hissesinin bir kısmını satmaya çalışıyor. daha eşit bir temelde iki ortak. Fransız devleti yüzde 15 hisse ile Renault'nun en büyük hissedarı konumunda. Buna karşılık Renault, Nissan'ın Fransız otomobil üreticisinde sahip olduğu yüzde 43'lük hisse ile Nissan'ın en büyük hissedarı. Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Maire, Japon mevkidaşlarına Paris'in ittifakın yeniden şekillendirilmesine verdiği desteği teyit eden ayrıntılı bir mektup gönderdi.

Renault CEO'su Luca de Meo, otomobil üreticisini beş özerk işletmeye ayırmayı planlıyor . Stratejisinin ana unsuru, içten yanmalı motor işini elektrikli araç operasyonundan ayırmak . Nissan, Renault'nun benzinli motor işindeki büyük hissesini Çinli Geely'ye satma planlarından endişe duyuyor.