İttifak, Birleşmiş Milletlerin Paris’te düzenlediği COP21 iklim konferansının resmi ortağı sıfatıyla 200 adet elektrik motorlu otomobil tedarik edecek. Her yıl düzenlenen bu zirve 30 Kasım - 11 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Araçlar 21. COP (Conference of Parties) boyunca 400 bin km yol kat edecek ve sürüş esnasında sıfır emisyon* yayacak. 195 ülkeden gelecek 20 binden fazla BM görevlisi COP21’e katılacak.

“Elektrik motorlu araçlar pratik ve erişilebilir bir ulaşım yöntemidir. Aynı zamanda bu araçlar sayesinde CO2 emisyonlarına karşı mutlak bir çözüm sağlanmaktadır. Söz konusu otomobiller motorların atmosfere zararlı gaz miktarını azaltarak şehirlerimizin havasını daha kaliteli hale getirmeyye katkıda bulunuyor. Kamu ve özel sektör bir araya gelerek sıfır emisyona geçiş sürecini hızlandırabilir” dedi, Renault-Nissan İttifakı Başkanı Carlos Ghosn.

COP21 otomobil filosunda Renault ZOE, Nissan LEAF ve 7-koltukluNissan e-NV200 Van yer alacak. Araçlar delegelerin Le Bourget konferans alanına ulaşımını 7 gün 24 saat boyunca sağlayacak.

Böylelikle BM ilk kez olarak bir iklim zirvesince tüm binek otomobillerini %100 elektrik motorlu araçlar arasından seçmiş olacak.

200 Renault ve Nissan çalışanı COP21’de gönüllü olarak görev alacak

%100 elektrik motorlu otomobiller 200 profesyonel ve hem Renault hem de Nissan’dan gelecek 200 gönüllü sürücü tarafından kullanılacak. Haziran ayında Renault-Nissan İttifakı Paris şehiriçi ve çevresinde COP21’e yönelik gönüllü sürücüler için çağrıda bulundu. Görevlendirme süresi sona ermeden şaşırtıcı biçimde 450’den fazla başvuru oldu. 200 Renault ve Nissan çalışanı ile birlikte profesyonel sürücüler etkinliğe hazırlanmak üzere ciddi bir eğitim programından geçirilecekler.

“Renault ve Nissan çalışanları elektrikli otomobil devriminin en ön saflarında yer alıyor. Çalışanların pek çoğu elektrik motorlu araç kullanıyor. Söz konusu otomobillerin yararlarını gözler önüne sermek üzere bu çalışanlarımız en iyi elçilerimizdir” dedi Ghosn.

Renault-Nissan İttifakı, Fransız elektrik dağıtım şirketi EDF ile birlikte stratejik noktalara 90 adet hızlı ve standart şarj istasyonu kuracak ve düşük karbonlu elektrik temin edilecek. Hızlı şarj istasyonları sayesinde elektrik motorlu araçlar 0’dan %80 kapasiteye yaklaşık 30 dakika içerisinde şarj edilebilecek.

İttifak, dünya çapında 274 binden fazla elektrikli araç sattı.