Takım, Docklands, Melbourne’de düzenlenen etkinlikte son derece sıra dışı bir yöntemle takımın göz alıcı altın sarısı ve siyah renklerini gözler önüne serdi. R.S.16, Sydney’in hemen dışındaki Boat Harbour Park’taki dalgaların üzerinde adeta sörf yaparak ilk kez ziyaretçiler tarafından görüldü!

Renault Sport Formula 1 Takımı sürücüleri Kevin Magnussen ve Jolyon Palmer ile birlikte Avustralyalı profesyonel sörfçü Ellie-Jean Coffey Avustralya Grand Prix’sinden önce bu görevi üstlendi. Otomobil özel teçhizatlar ile 7,5 metre uzunluğundaki bir tahtaya sabitlendi. Ardından da Pasifik Okyanusunda serbest bırakıldı.

Renault Sport Racing Direktörü Cyril Abiteboul duygularını şöyle ifade etti: ‘Melbourne’de gözler önüne sermemiz gereken bir logomuz vardı; ancak bizler biraz farklı bir şeyler yapmayı tercih ettik. Aslında puan toplamak amacıyla F1’deyiz; fakat pist dışında da dikkatleri üzerimize çekmek istedik ve aklımıza bu fikir geldi. Bildiğimiz kadarıyla ilk kez bir F1 otomobili sörf yaptı! Ayrıca Avustralya’ya çok uygun ve dahası tıpkı Captur ve Kadjar’da olduğu gibi en son Renault ürünlerinin maceracı ruhu ile de uyumlu.

‘Siyah ve sarı renkleri Renault Sport’un kurumsal renkleri, fakat aynı zamanda Renault Sport’un pistlerdeki geçmişini de hatırlatıyor. İlk Renault F1 otomobili olan RS01 1977 senesinde sarı ve siyah renklere bürünmüş halde pistlere çıktı. Ve sahip olduğu bu en son logo bu heybetli otomobile atıfta bulunuyor. Renault Sport Cars ve Renault Sport Racing arasında elle tutulur daha fazla bağlantı kurmak içinse Renault Clio R.S Trophy’de bulunan mat beyaz rengi de kullandık.

‘Bu arada R.S.16’nın daha fazla göze çarpması amacıyla bazı çağdaş detaylar da ekledik. Örneğin gece yarışlarında ışıkları yansıtacak olan metalik renkler ekledik. Otomobilin arka kısmındaki ‘elmas’ deseni yeni marka kimliğimize çok uygun ve altın renkli flaşörler zirvede olduğumuzu simgeliyor.

‘Bizler otomobilin yeni görünümü ile gurur duyuyoruz ve umarız ki sizler de videoyu izlerken bizim onu yaratırken aldığımız zevk kadar zevk alırsınız!’