2 Eylül'de düzenlenecek bir organizasyon ile birlikte örtüsü kalkacak olan W223, "otomotiv dünyasının lüks segmentini yeniden tanımlamaya" geliyor. Bolca ekrana, çarpıcı teknolojilere ve otonom sürüş sistemlerine sahip olacak aracın son teaser'ı da yayınlandı.

S-Serisi'nin Mercedes için önemli olmasının bir diğer sebebi ise "Factory 56". Almanya'da kurulan bu tesis, Stuttgartlı üretici tarafından "dünyanın en modern üretim tesisi" olarak adlandırılıyor. Bu tesisin üretim bandından inecek ilk model ise yeni nesil S-Serisi olacak. Marka ilerleyen yıllarda sadece elektrikli lüks otomobillerini de burada üretecek.

Mercedes'in lansmanda bize sürpriz yapması da olasılıklar arasında. Üretici, standart S-Serisi ile birlikte Maybach kardeşini tanıtabilir. Öte yandan bu modeli ilerleyen günlerde görmemiz de mümkün. Şimdilik net bir açıklama için 2 Eylül'ü beklemek gerek.

İddialara göre ALman üretici S-Serisi ailesini yeni nesil ile birlikte sadeleştirecek. Bu da aracın sadece sedan versiyonuna sahip olabileceği anlamına geliyor. Daha önce aracın Coupe ve Convertible versiyonlarının iptal edildiği iddiaları da ortaya atılmıştı.