Bu yılın ocak ayında 1 milyon kiralama sayısına ulaşan MOOV, sosyal mesafenin korunabildiği alternatif ulaşım modeli olarak dokuz ay gibi kısa bir sürede 1 milyon defa daha kullanıldı ve toplamda 2 milyon kiralama sayısına ulaştı. 

Araç kiralama sektöründe ezberlerin bozulduğunu ve geleceğin ulaşım modellerinde paylaşımlı araçların önemli bir yeri olacağını belirten Garenta ve ikinciyeni.com Genel Müdürü Emre Ayyıldız, “Araç kiralama sektöründeki yeni nesil beklentilere cevap vermek için hayata geçirdiğimiz Türkiye’nin ilk serbest dolaşımlı araç paylaşım hizmeti MOOV by Garenta ile her gün yeni başarılara imza atıyoruz. Uygulaması toplamda 600 bin defa indirilen ve 100 binden fazla kişinin aktif olarak kullandığı hizmetimizle yeni bir rekora imza attık ve 2 milyon defa kiralama sayısını geçtik” dedi.  MOOV by Garenta’nın salgın döneminde de önemli bir ihtiyaca cevap verdiğini söyleyen Emre Ayyıldız, “Salgın döneminin başlarında toplu taşıma kullanım oranının yüzde 85’lere varan oranda düştüğünü gördük ve bu dönemde tam dijital alt yapıyla hayata geçirmiş olduğumuz MOOV hizmetimizle sosyal bir soruna çözüm getirdik. Sokağa çıkma kısıtlamalarının yaşandığı günlerde MOOVER’lar arasında yaptığımız anket sonucuna göre, %69’unun işe gidip gelirken MOOV kullandığını gördük. Düzenli olarak dezenfekte ettirdiğimiz araçlarımızla ekstra hiçbir temasa gerek duymadan istenilen süre kadar araç kiralanabiliyor. Salgın döneminde, sokağa çıkma kısıtlamalarının olduğu günler dikkate alınmazsa salgın öncesi dönemden daha iyi performans gösterdiğimizi söyleyebilirim. Bu kadar kritik bir dönemde sosyal bir görevi üstlenmekten gurur ve mutluluk duyuyoruz.” şeklinde konuştu. 

Çevreci bir hizmet olan MOOV’un gençler tarafından daha çok tercih edildiğini belirten Ayyıldız, “Bugün 1 paylaşımlı aracın aktif olarak kullanılmasıyla 10 araç trafikten çıkmış oluyor. Yapılan araştırmalara göre paylaşımlı araçları tercih edenler, şahsi araçlarıyla seyahat edenlere kıyasla yüzde 11 daha az kilometre yapıyor. 2 milyon defa kullanılan MOOV araçlarıyla 6,2 milyon km daha az yol kat edildi ve böylece bin tonluk CO2 salınımının önüne geçilmiş oldu” ifadelerini kullandı.