Açıklanan modelin temeli 840i'ye dayanıyor ve Coupe, Gran Coupe ve Cabrio kılığında satışa sunulacak. Avustralya'da sadece dokuz örnek sunulacak ve her biri benzersiz bir dış boya ve iç kombinasyona sahip olacak. Mevcut dış/iç mekan seçenekleri, Merinos Siyahı Tam Deri ile BMW Individual Dondurulmuş Marina Bay Mavisi boya, Fildişi Beyazı Merino Derisi ile BMW Individual Siyahı boya ve Tartufo/Siyah Merino deri ile BMW Individual Dondurulmuş Koyu Gümüş opsiyonlarına sahip olacak.

 

Kabinde tam Merino deri döşeme, Walknappa deriden bir gösterge paneli, aktif koltuk havalandırması, koltuk ısıtması, ısıtmalı kolçaklar, yavaş kapanan kapılar ve 464 watt'lık Harmon Kardon surround ses sistemi mevcut. Orta konsolda benzersiz bir 'Edition Heritage – 1/9' rozeti göze çarpacak. Otomobilde ayrıca Jet Black 20 inç M hafif alaşım jantlar, kırmızı M Sport fren kaliperleri ve M parlak Shadow Line döşeme bulunuyor.

Her örnek 840i'yi temel aldığından, sekiz vitesli Steptronic Sport sayesinde arka tekerleklerden akan 335 hp (250 kW) ve 368 lb-ft (500 Nm) torka sahip 3.0 litrelik turboşarjlı sıralı altı silindire sahiptir.