AR-GE Merkezi ve inovasyon

Makine destekli öğrenme, yapay zeka, imaj işleme teknolojilerini iş süreçlerine daha fazla entegre eden sahibinden.com, e-ticaret sektöründe önemi her geçen gün daha da artan teknoloji ve inovasyon üretimini artırmak adına açtığı Ar-Ge Merkezi ile birçok yeni projeyi hayata geçirdi. Teknoloji üretiminin ana unsuru olan yetişmiş insan gücünü artırmak adına AR-GE personelini 100’ün üzerine taşıdı.Ayrıca şirket yatırımlarına paralel olarak 2017 yılında çalışan sayısını 247 kişi artırarak 600’ün üzerine taşıdı.

 

Trafik’te yeni rekor: 43.1 milyon aylık kullanıcı, 8.1 milyar sayfa görüntüleme

sahibinden.com yıl içerisinde 3 defa kendi trafik rekorunu geliştirdi. Web sitesi ve mobil uygulamalar üzerinden toplam 43.1 milyon aylık kullanıcıya ulaşarak Mart ayında 263 milyon ziyaret, Ekim ayında ise 8,1 milyar sayfa görüntüleme ile rekor rakamlara ulaştı. 2017 yılı Facebook iletişim stratejisiyle de sektörün en fazla* etkileşim alan markalarından biri olan sahibinden.com, Facebook kaynaklı trafiğini de 67.9 milyon** olarak açıkladı.

 

Doğal Reklam KOBİ’lerin tanıtımında çığır açtı

Dijital ve hedef odaklı reklamcılık alanında Türkiye’de bir başka ilki hayata geçiren sahibinden.com, Türk yazılımcıların geliştirdiği “Sahibinden Doğal Reklam” uygulamasıyla tüm reklamverenlerin tanıtım ihtiyaçlarını karşılamaya başladı. Self servis yönetim imkanı, klik bazlı ücretlendirme sistemi ve lokasyon ve ilgi alanı bazlı hedefleme imkanını bir arada sunan ilk Türk dijital reklam platformu çok kısa sürede başta KOBİ’ler olmak üzere ürün ve hizmet tanıtımı yapan markalardan büyük ilgi gördü.

 

İnsan ve teknolojiye yatırım

Kullanıcı deneyimini artırmaya yönelik yeni ürünleri de kullanıcılarıyla buluşturan sahibinden.com, gayrimenkul ilanlarının tüm detayları ile gezilebildiği “3 Boyutlu Tur”, iOS uygulamasında çalışan ve menülere sesle erişimi sağlayan “Sesli Komut”, Vasıta, Emlak ve İkinci El ve Sıfır Alışveriş kategorilerinde ilanları karşılaştırma imkanı sunan özellikleri de hayata geçirdi. 360 derece fotoğraflı ilanlardaki fotoğrafların cep telefonunda ve VR gözlüğü ile görüntülenebilmesi, QR Kod ile masaüstü bilgisayarlarda üye girişi, ilan konumuna site bilgisinin eklenmesi ve site seçerek arama yapılabilmesi, sene içerisinde ön plana çıkan diğer yenilikler oldu.

 

 

Ödüllerle taçlanan başarı

sahibinden.com sene içerisinde gerçekleştirdiği çalışmalara MMA Türkiye, Webrazzi, Altın Örümcek, Kristal Elma, Stevie’nin de olduğu ulusal ve uluslararası toplam 20 ödül ile sektörün en çok ödül alan şirketlerinden biri oldu.

 

sahibinden.com hakkında

Aksoy Group bünyesinde, 2000 yılında kurulan sahibinden.com, yenilikçi ürün ve hizmet uygulamaları ile kendi iş alanındaki standartların belirleyicisi olmaya devam ediyor. Aralık 2017’de ayda 43,1 milyon kullanıcının, 261 milyon kez ziyaret ederek, 8 milyar sayfa görüntülediği sahibinden.com; 600’e yakın çalışanı, 6 milyon aktif ilanı ve on binlerce ürün çeşidiyle Türkiye’nin en büyük elektronik ticaret ve ilan platformlarından birisi olma özelliğini taşıyor.