Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nun da izlediği organizasyon kapsamında, ilk gün Muhammed Fatih Safitürk, ikinci gün ise 15 Temmuz Şehitleri etabında toplam 25 araç ve 50 sporcunun mücadelesi, izleyenler tarafından büyük beğeni topladı.


7 etaptan oluşan 2 günlük zorlu mücadele sonunda, Nissan Terrano ile Sakarya'dan Gökhan İçen-Arda Arslan ekibi genel klasman ve Sınıf 3 birinciliklerinin sahibi oldu. Yarışın genel klasman ikinciliği ve sınıf 4 birinciliğini Jeep Wrangler ile Karabük'ten Erdoğan Kovancı-Hasan Büyükcesur ekibi elde ederken, üçüncülük Jeep Cherokee ile Sakarya'dan Mustafa Saray-Samet Zurnacı'nın oldu. Sınıf 1'de Suzuki Vitara ile Tekirdağ'dan Edip Kurtoğlu-Murat Timuçin Doğan ve Sınıf 2'de ise Rize'den Mitsubishi Pajero ile Mehmet Birkan-Bayram Topal birincilikleri paylaştılar. Takımlar sıralamasında 54 Redline takımı bir kez daha ilk sırayı elde ederken TOSFED teşvik ödülünün de sahibi oldu. 

2017 Türkiye Offroad Şampiyonası 4. ayak yarışı, 29-30 Temmuz tarihlerinde Ankara Offroad Kulübü (ANDOFF) tarafından organize edilecek.