Japon otomobtiv devinin Avrupa ülkeleri için tasarladığı modelin dünya çapında büyük ilgi görmesi üzerine, ABD’ye de ihraç edilmesi gündeme geldi. Geçtiğimiz günlerde ToyotaC-HR’ın iç mekanının tanıtıldığı toplantıda konuşan Toyota Avrupa'nın kıdemli mühendisi Mehmet Fatih Kale, Detroit Otomobil Fuarı’nda büyük ilgi gören modelin, ABD’de de satılacağını belirtti.

C-HR'nin iç tasarımından sorumlu ekipte yer alan Mehmet Fatih Kale, "Toyota Avrupa'da 9 yıldır çalışıyorum. Öncelikle bir Türk olarak böyle büyük bir projede bulunduğum için çok mutluyum. Çünkü Toyota C-HR, Toyota için çok önemli bir model. Türkiye'de üretilecek olması ve sadece Avrupa için tasarlanan ancak tüm dünyanın beğenisini kazanarak global bir model haline gelmesi beni çok heyecanlandırıyor" dedi.

2014'te Paris'te ve 2015'te Frankfurt Motor Show'da büyük ilgi çeken konsept aracın üretim versiyonuyla aynı olması için büyük gayret sarf ettiklerini söyleyen Kale, "Mühendislik ekiplerinin büyük desteğiyle birlikte her detayın mükemmel olması sağlandı. Sonuç olarak Toyota'daki en iyi dokunsal kaliteyi yakaladığımıza inanıyoruz" dedi.

 

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış CEO'su Ali Haydar Bozkurt, "Heyecanla beklediğimiz C-HR modelimiz, Corolla'dan sonra satışlarımızı ivmelendirecek en önemli modelimiz olacaktır. Avrupa'dan önce kasımda Türkiye'de satışa sunacağımız yerli üretim Toyota C-HR için yıllık 12-15 bin bandında bir satış hedefimiz var" diye konuştu..