2011 yılından bu yana Türkiye’nin şampiyon ralli takımı olan Castrol Ford Team Türkiye, 2017 sezonunda hedef olarak Avrupa Ralli Şampiyonası’nı seçmiş ve şampiyonanın ilk ayağı Portekiz Azor Adaları Rallisi’ni takımlar sıralamasında 5. sırada tamamlamayı başarmıştı. Sezonun ikinci yarışı, Atlantik Okyanusunda yer alan ve İspanya’ya bağlı bir adalar grubu olan Kanarya Adaları’nda, toplam 208 km uzunluğundaki asfalt parkurda gerçekleşecek.

Avrupa Ralli Şampiyonası 2017 takvimindeki ilk asfalt yarış olan ve bu yıl 41. kez koşulacak Kanarya Adaları Rallisi, tarihi boyunca Carlos Sainz, Didier Auriol ve Piero Liatti gibi birçok ‘Dünya Şampiyonu’ ralli sürücüsüne ev sahipliği yaptı. Castrol Ford Team Türkiye, takımın milli sporcuları ile yarışa bu yıl iki araçla katılacak: Ford Fiesta R5 aracı ile Murat Bostancı & Onur Vatansever ve Ford Fiesta R2T araçları ile Buğra Banaz & Burak Erdener ikilisi.

Murat Bostancı: “Kanarya’da hızlı ama temkinli olacağız”

Castrol Ford Team Türkiye takımının Türkiye şampiyonu pilotu Murat Bostancı Kanarya Rallisi öncesi yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

“Bizim için tamamen yeni bir yarış olan Azor Rallisi’nden sonra Avrupa Ralli Şampiyonası’na Kanarya Adaları Rallisi ile devam ediyoruz. Geçen sene bu yarışı Fiesta R2T ile yapmış ve bitirmiş olmanın bana avantaj sağlayacağını düşünüyorum ama yine de bu iki yarış kendine özgü koşulları ile yerel sürülerin güçlü olduğu parkurlar. Amacım; hızlı ama temkinli bir tempo ile yarışmak ve bu yarışı ilk 10 içinde bitirip, bu sezon asıl iddialı olacağımız yarışlar olan Yunanistan ve Kıbrıs rallilerinde en yüksek tempoya çıkmak.”

Buğra Banaz: “Benim için her şey bir rüya gibi!”

Türkiye gençler şampiyonu ve takımın Eskişehirli genç sürücüsü Buğra Banaz ise yarışın kendisi için anlamını şu sözlerle ifade etti:

“Avrupa’da yarışmak bana dünya çapında rekabetin ne seviyede olduğunu öğretiyor. Büyük dersler alıyor ve Ford Fiesta R2T aracımızla her geçen gün hızımızı arttırıyoruz. Benim için her şey şu an bir rüya gibi!..”

Şampiyona farklı platformdan takip edilebiliyor

4 Mayıs Perşembe günü start alacak Kanarya Adaları Rallisi, Castrol Ford Team Türkiye sosyal medya hesaplarından, www.fiaerc.com web adresinden ve Eurosport kanalından 5-6 Mayıs tarihlerinde yayınlanacak ERC (European Rally Championship) programından takip edilebilecek. Kanarya Adaları Rallisi’ne Avrupa Ralli Şampiyonası kapsamında 65, toplamda ise 125 araç katılacak.