Sektör olarak yıl sonunu nasıl kapatacağınızı tahmin ediyorsunuz?

“Geçtiğimiz yıl büyüme oranları yüzde 11-12 seviyelerindeydi. 2017 yılı için de sektörün büyüme kaydedeceğini söylemek yanlış olmayacaktır. Yıllar geçtikçe bazı alışkanlıkların da kırılmaya başladığını gözlüyoruz. İnsanlar artık ihtiyaçları kadar otomobil kullanmak istiyorlar. Bu süreçte verdiğimiz hizmetlerle alakalı bir takım avantajlı hizmetler sunuyoruz ve tüketiciler de bu hizmetleri yakından takip ediyor. Kiralama avantajlarına ek olarak günümüzde otomobil sahibi olma şartları artık çok değişti; otomobiller çok pahalı. İnsanlar birikimlerini artık tamamen otomobillere bağlamak istemiyorlar. Buna şirketler de bireyler de dahil. “

LeasePlan olarak sektörde fark yarattığınıza inandığınız noktalar nelerdir?

“Bizim en büyük özelliğimiz 54 yıllık bir şirket olmamız. LeasePlan Hollanda menşeili bir şirket ve10 yıl gibi yabana atılmayacak bir süredir Türkiye’de hizmet veriyor. Bu anlamda yerel bir marka olmanın kabiliyetini yakaladığımıza inanıyoruz. Dünyanın en büyük filo kiralama şirketlerinden biri olarak 32 ülkede faaliyet gösteriyoruz ve 1.7 milyon adetlik bir araç kapasitemiz var. Rakamlar da bu işte ne kadar büyük bir tecrübe sahibi olduğumuzu gösteriyor. Kuzey Amerika’da da Meksika’da da Hindistan’da da Avrupa’da da müşterilerimiz var.  Türkiye’de sektörün ilk oyuncularından biriyiz. Sadece tüketiciyi değil; sektörü de birçok ilkle biz tanıştırdık. İlk yakıt yönetimi, ilk OGS ve HGS yönetimi, ilk defa açık hesaplama mantığı, filo raporlama, ‘tıkla kirala’ ile online kiralama, ilk defa iade araçların ekspertizini gibi birçok konuyu Türkiye’ye biz getirdik. Müşterilerimizle her yıl yapmış olduğumuz anketler de sektörde bir ilktir. Aldığımız geri dönüşlerle nerelerde eksiğiz, nereleri güncellememiz ve güçlendirmemiz gerek noktasında büyük fayda sağladığımızı söyleyebilirim.  

 

LeasePlan 2017 yılında global bir kampanya da başlattı ve dünyaca ünlü otomobil programlarının sunucusu Richard Hammond ile anlaştı. Yeni kampanyayla hedefleriniz nelerdir ve ne gibi bir değişim yaratmayı amaçlıyorsunuz?

Yeni global kampanyamız, “What’s next?” aynı zamanda bizim yeni dönemimizi simgeliyor. LeasePlan olarak yenilikçi mobilite çözümlerini ön plana çıkaran ve sektördeki sürdürülebilir büyüme stratejisinin odak noktası haline getiren en yeni mobilite teknolojilerini ve alışkanlıklarını kullanıyoruz. Yaklaşık 3 dakikalık son derece askiyon dolu, komedi unsurları da barındıran kampanya filmi için başrolü Top Gear ve The Grand Tour programlarının sunucusu olan Richard Hammond’ı seçildi. Çünkü kendisinin hem markamızla hem sektörümüzle son derece örtüşen dinamik bir isim olduğuna inanıyoruz.

LeasePlan’in global anlamda son dönemde elektrikli araçlara yönelik özel çalışmaları olduğunu biliyoruz. Biraz da bu konuya değinebilir misiniz?

Globalde, LeasePlan olarak kurumsal şirketlerin elektrikli araçlara geçişini hızlandırmak amacıyla oluşturulan küresel girişim EV100’ün 10 kurucu ortağından biri olduk. Kurucular arasında yer alan tek otomotiv şirketiyiz. Bu açıdan bu anlaşmayı gerçekten çok önemli buluyoruz. Elektrikli araç filosuna geçiş yapmak, işletmelerin emisyonlarını düşürmesini sağlarken, iklim değişikliğiyle mücadelenin de en kolay yollarından biri. Bu adımla hem kendi şirketimiz için saygın bir adım hem de benzer hassasiyet taşıyan şirketler için de hizmet sunma konusunda bir geliştirme amaçladık. İyi sonuçlar alacağımıza yürekten inanıyoruz. 

 

NOT: YENİ BİRLİK GAZETESİ'NDEN ALINMIŞTIR.