Türk ralli tarihinin en başarılı isimleri arasında yer alan Serkan Yazıcı, çok sevdiği otomobil sporlarına başkan olarak hizmet etmek amacı ile 5 Aralık 2015 günü Ankara’da düzenlenecek olan Olağanüstü Genel Kurul öncesinde adaylığını açıkladı.

Hayatında çok önemli bir yere sahip olan otomobil sporlarının gelişimi için kısa ve uzun vadeli yol haritaları hazırladıklarını belirten Yazıcı, öncelikli olarak ele alınması gereken konuların sporun tabana yayılması için sosyal sorumluluk projeleri geliştirilmesi, yerel yönetimlerin desteği ile organizasyon kalitelerinin yükselmesi, destek ve teşviklerle sporcu sayısının arttırılması olduğunu söyledi.

Yazıcı ayrıca, son dönemde motorsporlarında genç sporcuların Avrupa’da elde ettiği başarıların devamlılığı için, devletin desteğini alarak sporcu yetişmeye yönelik eğitim ve teşvik programlarının bir an önce hayata geçireceklerini belirtti.

Tüm branşlara eşit mesafede yaklaşarak sporu geliştirmeyi hedeflediklerini açıklayan Yazıcı, sporun tüm paydaşlarının desteği ile otomobil sporlarında yeni bir dönemin başlayacağına ve genç vizyonun spora çok şey katacağına inandıklarını söyleyerek göreve hazır olduklarını bildirdi.