Başkan Yazıcı konuyla ilgili yaptığı açıklamaya sağlık ve mutluluklar dileyerek tüm camianın yeni yılını kutlayarak başlayarak “Seçildiğimiz günden bugüne kadar desteklerinizi bizden esirgemediniz. Birlikte çok başarılı projeler geliştirerek sporumuzu olması gereken yere, ‘zirveye’ taşıdık. Kazanmış olduğumuz uluslararası başarılar ve gerçekleştirmiş olduğumuz organizasyonlar sayesinde Türkiye’nin en önemli spor federasyonlarından biri haline geldik. Bu vesile ile hepinize teşekkürlerimi sunuyorum. Bu süreçte bizim yanımızda olmasaydınız, tüm bunları asla başaramazdık.

Otomobil sporunu geniş kitlelere yaymak için bugüne kadar elimizden gelen tüm gayreti gösterdik. Bu yolda Sayın Cumhurbaşkanımız ile Sayın Gençlik ve Spor Bakanımızın bize çok büyük destekleri oldu. Yardımlarını bizlerden esirgemeyerek, bizi hiçbir zaman yalnız bırakmayacaklarını gösterdiler.

Elbette daha yapılacak çok iş var. Ancak biz bu yolda ilerlerken Sayın Cumhurbaşkanımız, şahsımı Marmaris Belediye Başkanlığı adaylığına layık görerek tekliflerini ilettiler. Biz de onur duyduk ve kabul ettik. Sayın Cumhurbaşkanımızın teklif etmiş olduğu Belediye Başkanlığı adaylığım sebebiyle federasyonumuzdaki başkanlık görevimden ayrılmak durumunda kaldık. Hepinizin, benim bu sporu ne kadar çok sevdiğimi ve gelişmesi için ne kadar çok hayalim olduğunu bildiğinizi düşünüyorum. Cumhurbaşkanımız, Gençlik ve Spor Bakanımız ve bizzat şahsımın desteği ile, bu hayallerimizi görev alacak yeni başkanımız ve yönetim kurulu sürdürecektir. Bundan en ufak bir şüphenizin olmamasını rica ediyorum.

Ayrıca, hangi görevde olursam olayım; Otomobil sporları için imkanlarım ve ömrümün yettiği sürece çalışacağımı bilmenizi istiyorum. Bu vesile ile öncelikle TOSFED başkanlık seçiminde bana ve Yönetim Kurulumuza göstermiş olduğunuz desteğe, sonrasında da tüm faaliyetlerde yanımızda olmanıza şahsım ve yönetim kurulumuz adına teşekkürü borç bilirim. Tüm kulüp başkanlarımıza ve yöneticilerine, görevli ve gözetmenlerimize, il temsilcilerimize, sporcularımıza, takımlarımıza, TOSFED çalışanlarına, sporseverlere, medya mensuplarına, Gençlik ve Spor Bakanlığımız personeli ve yöneticilerine, Spor Genel Müdürümüze, Spor Toto Teşkilat Başkanımıza, Gençlik ve Spor Bakanımıza ve her daim şahsi desteğini bizden esirgemeyen Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi’ye teşekkürlerimi sunuyorum.” açıklamasını yaptı.