Dodge Challenger SRT Demon, şimdiye kadarki en tehditkar musclecar'lardan biri olmak için şekillendiriliyor - ve bu, Hellcat mirasının ardından çok zorlu bir süreç olacak gibi. Nisan ayındaki New York Otomobil Fuarı'nda ortaya çıkmasından önce Dodge, Demon'ın kilo vermesi için nasıl bir diyet düzenlediğini bize göstermişti. Bu hafta ise üretici aracın arkasını tüm ihtişamıyla ortaya çıkardı ve yeterince küstah görünüyor.

Demon'un ilk resmi fotoğrafı, özel olarak "yeni bileşiklere sahip özel lastik yapımı" kullanarak Demon için özel olarak tasarlanmış özel 315 / 40R18 Nitto NT05R ön ve arka lastikleriyle canavari 18 x 11 inçlik tekerleklerini sergiliyor. Bu Demon'ı drag radyalleri ile fabrikadan çıkan ilk seri üretim aracı yapıyor, daha önce en son nesil Camaro'ya ait olan en geniş ön lastikler rekorunu da elinden alıyor. Etkileyici genişletilmiş çamurluklar ile birlikte, hepsi "korkutucu ve amaçlı bir duruş" yaratmak için bir araya geliyor. Tanıtım videosu, Demon'un bir musclecar'ın en iyisini yaptığı şeyi yapmasını da gösteriyor: lastik parçalama kesintileri.

Bu, Demon'un tek amacı gibi görünüyor, ancak aracın RWD mi yoksa AWD mi olduğu hala tartışmaya açık. Ayrıca, Hellcat'in yüce supercharger'ının o tatlı imzasını duyabilirsiniz. Güç değerleri ile ilgili herhangi bir bilgiye sahip değiliz, ancak Demon'un 707 beygir gücüne sahip Hellcat'ten daha acımasız olması bekleniyor.

Tüm bu güç, Demon'un sadece 3.6 saniyede 0-96km/s'ye ulaşacağı ve bir sürü lastik dumanı çıkaracağı anlamına geliyor. Hellcat'ten yaklaşık 90kg daha hafif olacağını da biliyoruz. Dodge haftalık teaser videolarıyla bizi beslemeye devam ederken önümüzdeki haftalarda Demon hakkında daha fazla bilgi verilecek.