NISSAN, 2015 yılından bu yana NISSAN Otomotiv A.Ş. Genel Müdürlüğü görevini sürdüren Sinan ÖZKÖK’ü, 10 Haziran 2019 itibariyle NISSAN’ın Hindistan operasyonlarından sorumlu Başkan olarak atadığını açıkladı.


Hindistan’ın Gurgaon şehrinde bulunan NISSAN Motor India Private Ltd. şirketinde görev yapacak olan Sinan ÖZKÖK, Hindistan’da NISSAN ve Datsun markaları için Satış ve Pazarlama, Ar-Ge ve Üretimi kapsayan tüm fonksiyonlardan sorumlu olacak. Hindistan, 4 milyon adetten fazla sektör hacmi ile Afrika, Orta Doğu ve Hindistan bölgesinin en büyük pazarı. Renault ortaklığındaki İttifak ile birlikte, NISSAN’ın Hindistan’da ayrıca yıllık 480 bin otomobil kapasiteli bir de fabrikası bulunuyor. 


Otomotiv sektöründe 26 yıllık deneyimi ile Sinan ÖZKÖK, NISSAN’ın Türkiye’deki pazar payında dikkat çeken bir artış gerçekleştirmişti.Kariyerine 1993 yılında Renault’da başlayan Sinan ÖZKÖK, devamında Pazarlama, Distribütör Ağı Yönetimi, Perakende Operasyonları ve Satış alanlarında üst düzey pozisyonlarda görev yaparken, 2015 yılında NISSAN’a katıldı.

 


NISSAN Afrika, Ortadoğu ve Hindistan bölgesi Başkanı Peyman KARGAR, “Sinan ÖZKÖK’ün NISSAN’ın Hindistan’daki çalışmalarını ileriye taşıyacağı için mutluyum. Sinan ÖZKÖK uzun yıllar boyunca sektördeki geniş deneyiminin yanı sıra, NISSAN Türkiye’nin pazar payını artırırken gösterdiği performansı ile de ön plana çıkıyor.” dedi.


NISSAN Türkiye Genel Müdürlüğü’nden, NISSAN Hindistan Başkanlığı görevine atanan Sinan ÖZKÖK ise, “Dünyadaki otomotiv pazarları arasında en dinamik ve en önemli pazarlardan birinde çalışmayı dört gözle bekliyorum. NISSAN ve Datsun, müşterilerimiz için geniş ve ilgi çekici bir seri sunuyor ve her iki markanın Hindistan’daki tüm potansiyelini geliştirmek için çalışacağım.” dedi.


Sinan ÖZKÖK, 2017’den bu yana Hindistan operasyonlarını Başkan seviyesinde yürüten Thomas KUEHL’in yerine atandı.