Kasım ayı itibariyle SKYWELL’in yüzde yüz elektrikli modeli ET5’i Türkiye’de satışa sunmaya başlayan Ulu Motor, henüz araçlar ülkemiz topraklarına basmadan yakaladığı ön satış başarısıyla adından söz ettirmeyi başardı. Şimdi ise bu grafiğini NFT teknolojisi ile taçlandırıyor.

‘Benzersiz dijital varlıklar’

Türkiye pazarına getirdiği araçlarda, 8 yıl 150 bin kilometrelik batarya garantisi ile bir yeniliği sunan marka, bir ilke daha imza atarak sınırlı sayıda aracını kripto yatırımcılarının yeni gözdesi, ‘Benzersiz dijital varlık’ NFT olarak satışa sunuyor. SKYWELL Türkiye CEO’su Mahmut Ulubaş, “Biz tüketicimize yalnızca araç satmaktan çok daha fazlasını yapmayı hedefliyoruz. Bizim hedefimiz müşterilerimizin A’dan Z’ye bir hizmet ile mükemmelliği yaşamaları. Hem satış sonrasında sunduğumuz, evde servis hizmetimiz hem Türkiye’de ilk kez bu denli uzun sunulan, 8 yıl 150 bin km batarya garantimiz hem de sunacağımız mobil aplikasyon sistemimiz ile bunu ortaya koyuyoruz. Şimdi ise, dünyada bile henüz yeni yeni büyümeye başlayan NFT’yi araçlarımıza entegre ederek sınırlı sayıda aracımızı ‘özel’ ve ‘tek’ hale getiriyoruz” dedi.

“Her bir araç bir parmak izi gibi”

SKYWELL modellerini alan müşterilerin kendilerine özel bir araç aldıklarından emin olacaklarını vurgulayan SKYWELL Türkiye CEO’su Mahmut Ulubaş, “Hiçbir NFT birbirine benzemez ve bu benzersizlik onlara değer veriyor. NFT tıpkı insanların parmak izi gibi, her biri kendine has, kendine özel ve dünya üzerinde tek. Bu da NFT olarak satışa sunulan özel SKYWELL modellerinin her birini has bir koleksiyon parçası haline getiriyor” şeklinde konuştu.

NFT Nedir?

Değişebilen varlıklar olan para birimi, hisse senedi, değerli maden veya bitcoin gibi yeni nesil yatırım araçlarının aksine ‘eşsiz’, değiştirilemez varlıklara NFT adı veriliyor. Her biri benzersiz olan bu (Non Fungable Token) NFT’ler dünyamızda koleksiyon parçası olarak bilinen fiziksel elemanların dijital dünyadaki yansımaları olarak da biliniyor. NFT’ler, özgünlüklerini doğrulamak ve alıcıların mülkiyeti onaylamasına izin vermek için bir blok zincirine (blockchain) kaydedilen benzersiz dijital varlıklara bağlı dijital sertifikalar. Bu özelliğiyle fiziksel veya dijital diğer tüm para birimlerinden veya değer kavramlarından ayrılıyor.