~Motosiklet dünyasının en köklü ve ikonik markalarından Vespa, bu yıl da Türkiye'deki en önemli motosiklet organizasyonu olan Motobike İstanbul Fuarı'nda moda ve motosiklet tutkunlarının gözdesi olacak gibi görünüyor. Tasarım ve kalite anlamında rakipsiz olan birçok Vespa modeli, katılımcıların ilgisini tekrar üzerine çekecek.

Fuarda özel olarak sergilenecek Vespa 946 RED ABS modeli, özel kırmızı rengi ve RED logosuyla dikkat çekerken, RED temalı Vespa’yı alan kullanıcılar, AIDS Araştırmaları Vakfı’na da bağışta bulunmuş oluyor. Sınırlı sayıda üretilen model, 946 adıyla da 1946’da üretilen ikonik Vespa modeline atıfta bulunuyor. ABS ve ASR ile donatılan RED modelinde, sınıfının en verimlisi 125 cc benzinli motora, LED far ve sinyal lambaları ile tamamen LCD gösterge tablosuna yer veriliyor.

Vespa Primavera 50 modelinde, siyah, kırmızı, beyaz, mercan ve mavi renklere yer verilirken, 49,9 cc hacmindeki tek silindirli, hava soğutmalı 4 supaplı motor ön plana çıkıyor. 6,4 litrelik yakıt deposu ve 1 litreyle 35,5 km yapabilen menzil kapasitesiyle uzun yolculuklar vaat eden Primavera 50, üstelik B sınıfı ehliyete sahip olan motosiklet tutkunları tarafından da kullanılabiliyor.

~Vespa Sei Giorni modeliyse, 1951 yılında “Sei Giorni Internazionale Rallisi”  için üretilen, orijinal Sei Giorni modeline atıfta bulunan bir motosiklet olarak günümüze kadar geldi. Motosikletin güncel versiyonu, 278 cc hacmindeki 22 HP gücündeki performanslı motoruyla dikkat çekiyor. Elektronik enjeksiyon kontrollü, 4 supaplı ve su soğutmalı motorla donatılan Sei Giorni, standart olarak sunulan ABS ile güvenliği de elden bırakmıyor. 8,45 litrelik deposu ve 1 litreyle 29,4 km vaat eden menziliyle öne çıkan Sei Gironi modeli, mat yeşil renk seçeneğiyle satışa sunuluyor.