Horacio Pagani hiçbir zaman kolay ve kolaycı bir insan olmamıştır. Bırakın kendisini görmeyi, projelerini görmek bile birçok insan için hayalden öteye gidemez. Kendisi ile zaman geçirmek o kadar kolay değil. Özellikle de Cenevre Otomobil Fuarı'nda Huayra Roadster'ı ile gövde gösterisi yaparken. Altı yıllık projesi muazzam görünüyor. Ve onunla konuşabilen insanlar ise herkesin beklediği soruya yanıt almışa benziyor. Soru mu: "Sıradaki Pagani ne?".

İma bile etmeden, o cevap verdi: "Huayra Roadster BC." Artık Huayra Roadster'ın tamamıyla benzersiz aerodinamik, şasi ve karbon titanyum formülünü, tam olarak bir yıl önce başlangıçta coupe formuna giren daha aşırı BC'ye uygulamanın zamanı geldi. 'BC' Benny Caiola, Bay Pagani'nin arkadaşı, akıl hocası ve ilk müşterisi, birkaç yıl önce ne yazık ki hayatını kaybetti. İlginç olan, ortaya çıktığında kimse bilmiyorken, Huayra BC coupe, aslında düz görüşte saklanan bir Roadster prototipiydi. Pagani, Roadster için geliştirilen bir çok yeni teknolojiyi ve bileşeni denemek için bir fırsat olarak kullandı. Gerçekten inanılmaz.

Peki, Huayra Roadster BC ne zaman çıkacak? Bay Pagani, taahhütte bulunmadı, ancak önümüzdeki yıla bu olayı hedefliyor. Elbette, daha da gelişmeler gerçekleşirse ertelenme olabilir, yani araba, ne sebeple olursa olsun, Pagani'nin zaten çok çok yüksek standartlarını karşılamıyor demektir. Ancak yıllar boyunca Pagani'den öğrendiğimiz bir şey varsa, sanat ve bilim Leonardo Da Vinci'nin esin kaynağı olduğu felsefeye asla mahvedilmemelidir. Mükemmeli elde etmek ya da ona en yakın olan şey, Pagani gibi insanları sürekli yenilik yapmak ve ilham vermek için yönlendiren şeydir. Sonuçları ortada değil mi zaten?