Porsche 959'un radikal tasarımı onu şimdiye kadar 911'in tembelce elden geçirilmişi gibi göstermesine rağmen prestijli Alman üreticisi tarafından inşa edilen en seçkin otomobillerden biri haline getiriyor. 959'da 1986'da piyasaya sürüldüğünde piyasa darmaduman olmuştu. Ayarlanabilir süspansiyon, dört tekerlekten çekiş sistemi, lastik basınç sensörleri ve hava soğutmalı, düz altı silindirli motordan gelen 450 beygir gücü, 312km/s'lik bir maksimun hıza ulaşmasını sağlıyordu.

O zamanlar Porsche 959, F40 bir yıl sonra ortaya çıkana kadar dünyadaki en hızlı üretim otomobiliydi. Porsche, Ferrari ile rekabet edebilmek için, coil-over süspansiyonu, bez döşeme ve klima iptali sayesinde daha hafif Sport versiyonunu piyasaya sürdü. Bu değişikliklerle birlikte 317km/s hız, daha yüksek bir devir ve 3.6 saniyede 0-96km/s zaman geldi. Sadece 29 adet (evet, 29 adet!) bu Sport varyantından üretildi, bunlardan bir tanesi Paris'teki RM Sothebys'de açık artırma yolcusu olacak gibi görünüyor. Bu 1988 yılında fabrikadan inen örneği, performansı 515 beygir gücüne ve saatte sadece 11.536 miline ayarlanmış 11 numaralı Sport'u temsil ediyor.

Araç zamanında California Porsche satıcısı ve yarışçı Vasek Polak'ın oğlu Vasek Polak Jr tarafından satın alındı. İthalat kanunları ve emisyon standartları nedeniyle ABD'de bir yenisini satın almak mümkün değildi, dolayısıyla bunu kişisel olarak almak zorunda kaldı. Stuttgart'tan Avrupa'ya götürdü ve onu Amerika'ya geri getirdi. RM Sothebys, rezervasyonsuz 959'un nihai satış fiyatının 1.6 ila 2.1 milyon dolar arasında olmasını bekliyor. Bu inkar edilemez derecede zorlayıcı, ancak sık sık gerçek bir oyun değiştiricisi olan bir araba satın alma şansı bulamazsınız.