Tanıtımı gerçekleştirilen mdeller arasında performans odaklı versiyon olan Skdoa Enyaq Coupe iV RS, ürettiği 297 beygir gücü ve 460 Nm tork ile, VW ID.5 GTX'e bir hayli benziyor. Bu Skoda'nın içten yanmalı olmayan ilk RS modeli, dolayısıyla hatırı satılır bir süre boyunca podyumu bu rozet ile süsleyecek. Üstelik hem beygir gücü hem de tork bakımından, dört tekerlekten çekişli Superb Sportline 2.0 TSI'ı dahil geride bırakarak markanın şimdiye kadarki en güçlü üretim otomobili unvanını da aldı.
Sahip olduğu elektrikli motoruyla Enyaq Coupe RS, 0'dan 100 km/sa hızlanmasını altı buçuk saniyede tamamlıyor. Aracın 180 km/sa azami hızının olduğunu da belirtelim. Gücü dört tekerlere de gönderen bu güzellik, 82 kWh'lik bir pil takımı kullanıyor. Belirtilen rakamlara göre, aracın yüzde 10'dan yüzde 80'e şarj olması 36 dakika sürüyor.
Güçlü fiziği ile öne çıkan RS versiyonu, bize Octavia RS'de gördüğümüz "Mamba Yeşili" boyasını oldukça sevdiriyor. Kendisinin sürtünme katsayısı 0,234'e düştüğünden daha iyi bir aerodinamik kazandığı aşikar. Pistte anlarız.
Skoda'nın amiral gemisi modeli, markanın "Crystal Face" adlı ızgarasıyla mutlu gibi gözüküyor (tamamen aydınlatmalı). Aydınlatma konusunda çok daha fazla özelliğe sahip ayrıca kendisi. Elektrikli SUV, matris LED farlar ve LED arka lambaları bünyesinde bulundurarak çıkmayı tercih etti. Normal bir Enyaq ile karşılaştırdığımız zaman, Coupe, spor süspansiyonu sayesinde önde 15 mm, arkada ise 10 mm daha alçak şekilde geliyor. Kendisine bir hoş geldin de biz diyoruz!