Tasarımın yanı sıra teknolojik donanımlarıyla da yenilenen Fabia, böylelikle hızla değişim gösteren otomotiv dünyasına da daha iyi uyum sağlamış oldu. Yenilenen Fabia, Türk kullanıcısının beğenisine Ekim ayından itibaren sunulmaya başlanacak.

“Satışlarını en çok artıran model“

Türkiye’de ve global pazarda Fabia’nın önemli bir model olduğunu ifade eden Yüce Auto Skoda Genel Müdürü Zafer Başar, “İlk kez 1999 yılında satılmaya başlanan Fabia, 19 yıllık süreçte Skoda markasının vazgeçilmez modellerinden biri haline geldi.

Türkiye’de de markamızın büyümesine önemli katkıda bulunan Fabia, 2018’in ilk 7 ayı itibariyle 1.687 adet satış ile toplam satışımızın yüzde 12’sini oluşturarak önemli bir pay elde etti. Rekabetin yoğun olduğu B-Hatchback segmentinde elde ettiği yüzde 3.1’lik pazar payıyla, en çok satış gerçekleştiren 10 model arasında yer aldı. Geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla yüze 20 daralan B-Hatchback segmentinde satışlarını yüzde 21 oranında artırarak, satışlarını en çok artıran model olarak öne çıktı. Yenilenen Fabia’nın Ekim ayı itibariyle pazara sunulacak olması ile Fabia’nın segmentteki ağırlığının devam edeceğini öngörüyoruz“ dedi.

Başar, yenilenen Fabia ile mevcut modelin fiyat farkını minimum oranda tutacaklarını ifade ederek, “Yeni model 2 farklı motor seçeneğiyle satışa sunulacak. Başlangıç versiyonundaki 75 PS güç üreten 1.0 MPI motor, şehir içi kullanımlar için yeterli ve ekonomik bir motor olarak öne çıkıyor. Toplam Fabia satışlarının yüzde 90’ınını oluşturacak olan 1.0 TSI 110 PS gücündeki motorumuz ise performansıyla öne çıkacak. Bu iki motor seçeneği, bize segmentte büyük avantaj sağlayacaktır“ dedi.

Yüce Auto Skoda Genel Müdürü Zafer Başar

Ekonomik motorlar

Skoda, yenilenen Fabia’da üç silindirli, 1.0 litre hacminde küçük ve verimi yüksek benzinli motorlar kullanıyor. Bu motorlarda enjeksiyon sistemlerinin yanı sıra motor yönetim sistemi yenilendi, ikinci katalitik konvertör eklendi. Daha verimli yakıt kullanımına kavuşan 75 PS’lik 1.0 lt MPI motor, 100 km’de 4.8 lt tüketiyor.

Yeni Skoda Fabia lansmanına Yeni Birlik Gazetesi otomotiv editörü Ahmet Çelik katıldı…