Markanın ilk büyük SUV modeli olarak dikkatleri üzerine çeken Kodiaq, şubat ayından itibaren Türkiye’de satışa sunulmaya başlanacak. Skoda açısından yepyeni bir dönemi işaret eden Kodiaq, Türkiye’de de markaya yeni hayranlar katacak.

Tüm modellerinde olduğu gibi sınıfının standartlarını yeniden belirleyecek Kodiaq, Skoda’nın özellikle yeni nesil Superb’de kullandığı etkileyici tasarım dilinin SUV sınıfındaki yansıması durumunda. Çekiciliğin yanı sıra olağanüstü pratikliği de bir arada sunan Kodiaq, 5 koltuklu veya 7 koltuklu olarak tercih edilebilecek. Kodiaq, Skoda’ya özgü “akıllıca” donanımların yanı sıra en son teknolojiye sahip eğlence ve güvenlik sistemleriyle de satın alınabilecek.

Sınıfının en büyük ve pratik bagaj hacmini sunan Kodiaq, böylelikle iddiasını daha ileriye taşıyor. 680 lt’lik bagaj hacmi, arka koltuklar katlandığında 2065 lt’ye çıkıyor.

Skoda Kodiaq’ta ikisi dizel, 1.4 lt ile 2.0 lt arasında hacimlere sahip 5 farklı motor seçeneği bulunuyor. Tüm motorlar, Start&Stop sisteminin yanı sıra “fren enerjisi geri kazanım” sistemi ve yüksek güce karşılık düşük tüketim sunan verimli termal yönetim özelliğine sahip. Skoda Kodaiq, 1.4 TSI 150 PS benzinli ve 2.0 TDI 190 PS dizel motorlarda 4x4 sürüş seçeneğini aynı zamanda DSG şanzıman ile kombine etme imkanı sunuyor.