Eylül ayını geride bırakmaya hazırlandığımız şu günlerde Hannover Ticari Araç Fuarı‘nın etkilerinin ardından gözlerimizi Paris’e çevirmenin vakti geldi.

Ekim ayının ilk haftasıyla birlikte başlangıcı yapılacak olan fuara gelecek modellerin bir çoğuyla tanıştık. Bazıları ise hala bizlere özel parçalarından göndererek yüzünü göstereceği güne kadar heyecanı diri tutmaya devam ediyor. Skoda Kodiaq RS‘in bu başlık altında yer alma macerası render çizimlerinin ardından artık daha somut adımlara dönüşmüş durumda.

Resmi kaynaklar üzerinden gelen kokpit görselleri, vRS logosunun kullanıcı deneyimi bakımından ne denli etkili olacağını gözler önüne seriyor. Özellikle koltuklarıyla heyecanımızı bir kat daha artıran otomobilin sürüş dinamikleriyle ilgili de beklentiler artmış durumda.

Motor ve donanımda dikkat çekenler Fotoğraflara baktığımızda, koltukların kaplama ile zenginleştirildiği ve yanal desteklerin önemli oranda değiştiğini görebiliyoruz. Skoda’nın “karbon-deri” olarak tanımladığı kaplamaların da hükümdarlık kurduğu bu bölümde, kapı içleri, vites topuzu ve direksiyon gibi temel taşlar da üzerine düşeni almış durumda. Konsolda ise yine beklentilerimizi yanıltmayacak şekilde Alcantara kaplama karşımıza çıkıyor. Pedal setindeki oyunu paslanmaz çelikten yana kullanan Skoda’nın, multimedya ekran ve dijital sürücü ekranı gibi parçaları da yine versiyona özel olarak elden geçirdiği de bizi şaşırtmayacak noktalar arasında olacak. Kaputunun altında 240 PS güç üreten 2.0 litrelik bi-turbo dizel makineyle gelecek olan Kodiaq RS’te 20 inç’lik jant seti ve full-LED ışıklandırma grubunu da standart olarak göreceğiz.