Sınıfının standartlarını yeniden belirleyecek Kodiaq, markanın etkileyici tasarım dilinin SUV sınıfındaki yansıması durumunda. Çekiciliğin yanı sıra olağanüstü pratikliği de bir arada sunan Kodiaq, 1.4 TSI benzinli veya 2.0 TDI dizel motorlarla tercih edilebilecek.

“Yoğun Rekabete Skoda Kodiaq Dinamizmi Geliyor”

Yüce Auto Skoda Genel Müdürü Tolga Senyücel, SUV segmentinin tüm Avrupa’da olduğu gibi Türkiye’de de sürekli artan bir satış grafiğine sahip olduğunu belirterek “Kodiaq ile bu segmentte de iddiamızı çok güçlü bir şekilde ortaya koyacağız. Skoda'nın yeni model atağının en önemli halkası Kodiaq modelidir ve markamız için yeni bir dönemin işaretini vermektedir” dedi.

Senyücel,  SUV segmentinde rekabetin çok yüksek boyutlarda olduğuna da dikkat ederek “Kodiaq, Skoda markasına dinamizmi fazlasıyla yansıtacaktır. Bu iddialı modelimizin ülkemizde de çok sevileceğinin işaretlerini satışa başlamadan önceki aylarda gelen yoğun taleplerden gördük.  Hem markamıza değer katacak hem de genel pazarda gücümüzü artıracak Kodiaq, prestij anlamında da markamızı bir adım öteye taşıyacaktır. Segmentinde farkını güçlü bir şekilde ortaya koyacak Kodiaq modelimizle, Superb ve Octavia ile yakaladığımız çıkışı sürdürmeye devam edeceğiz ” diye konuştu.

3 Farklı Donanım Seçeneği

Ambition, Style ve Prestige olmak üzere 3 donanım seviyesine sahip Kodiaq, 125 HP ile 190 HP arasında değişen güçler sunuyor. Tercihe göre 6 ileri manuel veya 6-7 ileri DSG otomatik şanzımanla satın alınabilen Kodiaq, aynı zamanda 2 çeker veya 4 çeker seçeneklerine de sahip.

Standart olarak 5 koltuklu olarak sunulan büyük SUV modeli, opsiyonel olarak 7 kişilik kapasiteyle de satın alınabiliyor. Bununla birlikte Kodiaq, 4.697 mm uzunluğuyla sınıfının en büyük bagaj hacmini sunuyor. 5 kişilik seçenekte 720 lt’lik bagaj hacmi, arka koltuklar katlandığında 2065 lt’ye yükseliyor.

Türkiye’de 109.900 TL’den satışan sunulan Kodiaq, büyük bir SUV olmasına karşın keyifli sürüş özellikleriyle de öne çıkıyor.