Skoda Öğrencilerinin 6. Konsept aracı, markanın başarılı modeli Kodiaq’ın etkileyici bir pickup versionu olacak.

Deneyimli Skoda mühendislerinden ve Teknik Geliştirme, Tasarım ve Üretim departmanları çalışanlarından destek alacak 6’sı kız, 35 öğrencinin hedefi, dinamik bir görünüme sahip iki kapılı bir pickup Kodiaq yapmak olacak. Bu sıra dışı araç, ilk kez Haziran ayında sergilenecek.

90 yıldan daha uzun süreli bir geçmişe sahip olan Skoda Meslek Yüksekokulu’nda, 2014’ten bu yana her yıl uygulamalı öğrenci projeleri profesyonel standartlar gerçekleştirilmeye devam ediliyor. 

Yeni Kodiaq pickup projesiyle markanın Skoda için önemine vurgu yapılacak ve aracın çekici tasarımı farklı bir versiyona taşınacak. Öğrenciler bu özel projeyle birlikte, otomobil gelişimi konusunda yaratıcılıklarını artıracaklar. 2014’ten bu yana farklı projeler imza atan Skoda öğrencileri, geçtiğimiz yıl ise Karoq modelini baştan adeta yaratarak üstü açılabilen Sunroq SUV modelini ortaya koymuşlardı.

1927’de kurulan okulda birçok teknik kariyer için üç ve dört yıllık eğitim kursları da veriliyor. Öğrenciler de, aynen profesyonel çalışanlar gibi yüksek standartlardan ve modern ekipmanlardan yararlanarak kendilerini geliştiriyorlar.