Çek otomobil üreticisi Skoda'nın iddialı SUV modeliyle ilgili olarak büyük bir gelişme yaşandı. Marka tarafından yapılan resmi bir açıklama ve düzenlenen resmi törenin ardından Kodiaq modelinin üretimine start verildi.

Özgün tasarıma sahip olan araç aynı zamanda üst sınıf rakiplerinde yer alan birçok gelişmiş teknolojiye de sahip bir şekilde üretiliyor. Kodiaq modelinin İlk kez duyurulduğu günden beri büyük bir merakla satışa sunulması beklenirken sektörün uzmanları tarafından aracın satışa sunulacağı tüm pazarlarda yoğun ilgiyle karşılaşacağı tahmin ediliyor. 

Sınıfının en büyük ve pratik bagaj hacmini sunan Kodiaq, böylelikle iddiasını daha ileriye taşıyor. 680 lt’lik bagaj hacmi, arka koltuklar katlandığında 2065 lt’ye çıkıyor.

Skoda Kodiaq’ta ikisi dizel, 1.4 lt ile 2.0 lt arasında hacimlere sahip 5 farklı motor seçeneği bulunuyor. Tüm motorlar, Start&Stop sisteminin yanı sıra “fren enerjisi geri kazanım” sistemi ve yüksek güce karşılık düşük tüketim sunan verimli termal yönetim özelliğine sahip. Skoda Kodaiq, 1.4 TSI 150 PS benzinli ve 2.0 TDI 190 PS dizel motorlarda 4x4 sürüş seçeneğini aynı zamanda DSG şanzıman ile kombine etme imkanı sunuyor.