Skoda Satış ve Pazarlama’dan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Alain Favey’in Türkiye ziyareti sırasında bir araya gelen Yüce Auto Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yüce ve Yüce Auto Skoda Genel Müdürü Zafer Başar, otomotiv sektöründeki son gelişmeleri ve Türkiye pazarını değerlendirdi.

Yüce Auto Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yüce, 29 senedir Skoda’nın temsilciliğini gerçekleştirdiklerini belirterek “Bu uzun birliktelikten karşılıklı olarak büyük bir memnuniyet duyuyoruz. 8 yıl önce göreve başladığımda, 6 binler civarında satışlar elde ediyorduk ve bazı değişikliklere ihtiyacımız vardı. Bugün ise satış ve hizmet kalitesi anlamında markayı hak ettiği yere taşımaya devam ediyoruz. Fabrika, yetkili satıcı, ortağımız ve çalışanlarımız olarak çok iyi ilişkilerimiz var ve başarının anahtarının bu yakın ilişki olduğunu düşünüyorum. Zafer Başar’ın yükselişte olan Skoda markasının bayrağını uzun yıllara dayanan tecrübesi ile daha da ileriye taşıyacağına inancım tam“ dedi.

“2018’de Türkiye’de rekor kıracağız“

Skoda Satış ve Pazarlamadan Sorulu Yönetim Kurulu Üyesi Alain Favey Türkiye’nin kapasitesinin farkında olduklarını belirterek “Bu yıl Türkiye pazarındaki satış hedefimiz 30 bin. Ancak 35 bine ulaşabilecek potansiyel olduğunun da farkındayız. Toplam pazarın ne kadar olacağını henüz tam olarak tahmin edemiyoruz. Ancak 30 bin adet ile Skoda, Türkiye’de yüzde 4 civarında Pazar payına sahip olacaktır. Bu da Türkiye’de Skoda için bir rekor demektir“ dedi.

“Türkiye’de 25 tedarikçi ile çalışıyoruz“

Favey, Skoda’nın kapasite sorunu nedeniyle yeni fabrika kurma planları hakkında ise çözümü grup içerisindeki diğer fabrikaların kapasitelerini değerlendirerek çözmeyi planladıklarını söyledi. Favey “Uzun vadede yeni fabrika kararı alınırsa bu Türkiye’de de olabilir. Türkiye, bu gelişmelerde konu dışında kalmıyor. Türkiye’nin araç üretimi konusundaki kapasitesi ve tecrübesinin farkındayız. Ülkenizde yıllık yaklaşık 2 milyon araç üretiliyor. Üretim tecrübesinden biz de tedarikçiler ile çalışarak yararlanıyoruz.

Türkiye’den 25 tedarikçi ile çalışıyoruz ve yıllık yaklaşık 100 milyon Euro hacminde tedarik sağlıyoruz“ açıklamasında bulundu.

“Hedefimiz gerçek bir “müşteri devrimi” yaratmak“

Yüce Auto Skoda Genel Müdürü Zafer Başar ise Skoda’nın gelişerek değişen bir marka olduğunu belirterek “ Skoda hem global anlamda hem de Türkiye’de zaten çok iyi yönetilen bir marka. İşin içine girdiğim zaman doğru yönetilen ve müşterinin sistemin ortasında bulunduğu bir marka olduğunu gördüm. Bu tempoyla ve bu çizgiyle devam edeceğiz. Skoda olarak ilk 2 aya iyi başladık. Beklentilerin üzerinde talep edilen bir markaya dönüştük. bu talebi istikrarlı bir hale getirmek için çalışacağız. Önceliğimiz tamamıyla müşteri olacak ve faaliyetimizin odak noktasına müşteriyi oturtacağız. Müşteriden bayiye, bayiden markaya, markadan da globale giden bu süreçleri doğru aktaran bir köprü kuracağız. Hedefimiz gerçek bir “müşteri devrimi” yaratmak“ dedi.

“Kadına önem veren bir marka olacağız“

Başar, 2018’de kadına önem veren ve öne çıkartan iletişim formları oluşturacaklarını belirterek şöyle devam etti;

“Günlük yaşamın içinde özellikle kadın Skoda müşterilerinin hayatlarını kolaylaştıracak, diğer markalardan farklı bir takım çözümler üzerinde çalışıyoruz. Bunların ne olduğunu yakın bir gelecekte paylaşacağız. Müşterilerimiz arasında bir ayrım yapmamakla birlikte özellikle kadın müşterilerimize biraz daha yardımcı olacağız. Bu bakışla fark yaratacağımızı düşünüyoruz. Farklı kitlelere ulaşıp kadınların kafasındaki Skoda imajını belli bir noktaya getireceğiz.“

“Pazardaki istikrar sürecektir“

Otomobil pazarını da değerlendiren Başar “ 2018 yılı, ilk 2 ayda gösterdiği ilerleme ve ekonomik göstergeler doğrultusunda yıl geneline yayılabilir. Türkiye pazarının bu tempoda gideceğini düşünüyorum. Yaşanan dalgalanmalar, dalgalı kura ve onun etkilerine rağmen tekrar belli bir seviyeye oturacağına inanıyoruz. Skoda’nın genç ürün gamı, imajımıza ve satışlarımıza olumlu katkı sağlıyor ve Skoda olarak 2018 yılını 35 bin seviyesinde bir satışla kapatmayı öngörüyoruz“ şeklinde konuştu.