Yenilenen Superb, Ekim ayında Türkiye pazarındaki yerini alacak. İlk jenerasyondan itibaren tasarım, konfor, genişlik ve düşük kullanım maliyetleriyle adından söz ettiren Superb, üçüncü jenerasyonunda şarjlı hibrit versiyonuyla da satılacak.Ekim 2019’da Türkiye’de satışa sunulacak olan Skoda Superb’in  yıl sonuna kadar ortalama hedefi  1.000 aylık 300 adet olarak açıklandı.
 
Superb’de geniş motor seçeneği alternatifleri

Skoda Superb’de altı motor seçeneği ve 10 farklı motor/şanzıman kombinasyonu sunulacak. Dizel motorlar arasında 120 HP’lik 1.6 litre TDI, 150 HP’lik 2.0 TDI ve 190 HP’lik 2.0 TDI seçenekleri yer alacak. Diğer yandan benzinli motor seçeneklerinde giriş seviyesinde 150 HP’lik 1.5 TSI, 190 HP’lik 2.0 TSI ve 272 HP’lik 2.0 TSI motorlar sunulacak. Otomatik şanzıman olarak ise 7 ileri DSG çift kavramalı tercih edilebilecek.
 
 
“Avrupa pazarında Superb Sedan satışlarında birinci sırada yer alıyoruz.”
Superb’in Türkiye için önemli bir model olduğunun altını çizen Yüce Auto Skoda Genel Müdürü Zafer Başar, “Skoda Superb bizim için oldukça önemli bir model. Türkiye pazarında her jenerasyonda giderek daha fazla sevilen Superb, markanın geldiği yüksek kalite ve ileri teknoloji seviyesini açıkça göstermektedir. Biz Superb’i markamız adına vitrin modelimiz olarak görüyoruz ve müşterilerimizin de beğenerek tercih etmesi bizi son derece mutlu ediyor. 2018’de gerçekleştirdiğimiz 7 bin 700 adetlik Superb satışı ile Avrupa pazarında en çok Superb satan dördüncü ülke olmayı başardık. Superb Sedan satışlarında ise birinci sırada yer alıyoruz. Bu sene de sektördeki daralmaya rağmen bu yılın ilk 6 ayında 1.646 adet Superb teslimatı gerçekleştirdik. 2019 ilk 6 ayında tüm sektörde yüzde43,3‘lük daralma bizim de satışlarımızı etkiledi. Ancak yenilenen Superb ile bu başarının artarak devam etmesini hedefliyoruz.“