Çek otomobil üreticisi Skoda, birkaç ay önce makyajlanan Octavia'yı tanıtmıştı ancak o dönem sadece baz modelin resimleri paylaşılmılştı. Şimdi ise modelin vRS ve Scout varyantlarının da makyajları tanıtılarak bütün aile tamamlanmış oldu.

Yeni modeller de makyajla gelen dört parçalı ön farlardan nasibini alıyor. Her ne kadar önceki modele göre daha agresif bir görünüme sahip olsa da şık olup olmadığına araç yollara çıkınca karar verecekmişiz gibi görünüyor. Arka tarafta ise eski farların renk şemasına benzer; ancak daha farklı bir LED şemasına rastlamaktayız. Buna ek olarak difüzördeki uzatılmış reflektörler ve plakalıkta yer alan LED aydınlatma da göze çarpan diğer değişiklikler.

vRS'in makyajlanması ile birlikte 220hp'lik TSI ünite listeden kaldırılıyor ve şimdilik sadece 230hp'lik motorla alınabiliyor. İleriki dönemde aynı motorun 245hp'lik bir versiyonunun satışa çıkması söz konusu.Scout'ta ise 2 litrelik TDI ünite tek olarak satılan manuel şanzımana ek olarak 7 ileri DSG şanzımanla da sipariş edilebiliyor.

Skoda, makyajladığı diğer Octavia'ları da 2017 başından itibaren satışa sunacak. Fiyatların ise satıştan az önce duyurulacağı düşünülüyor.