Türkiye’de de kısa bir süre önce satışa sunulan Kodiaq ile, bir yandan model yelpazesini genişletmeye devam eden, diğer yandan da SUV sınıfına güçlü bir giriş yapan Skoda, bu hamlesini, tamamen yeni Karoq ile sürdürüyor. Markanın yeni oluşturduğu SUV tasarım diline uygun olarak duygusal ve dinamik bir görünüm sunan Karoq, gerçek bir Skoda olduğunu, sunduğu benzersiz iç mekan genişliği, yeni sürücü destek sistemleri, tamamen LED teknolojisine sahip farları ve bir Skoda modelinde ilk kez kullanılan dijital gösterge paneli gibi üstünlüklerle kanıtlıyor.

Güçleri 115 ile 190 PS arasında değişen ve dördü yeni toplamda 5 motor seçeneğiyle donatılacak Karoq, yine tipik bir Skoda olarak, VarioFlex sistemli arka koltuklar, bagaj kapağının eller serbest şekilde açılabilmesine olanak sağlayan “sanal pedal” gibi şık fikirleri bünyesinde barındıracak.

“1.6 litre dizel/otomatik Türkiye pazarında büyük ilgi çekecek“

Skoda’nın, otomotiv pazarının en hareketli, en dinamik markalarından biri olduğunu belirten Yüce Auto Skoda Genel Müdürü Tolga Senyücel “Hem Avrupa hem de Türkiye’de SUV tipi araçlara ilgi ve talep durmaksızın artıyor. 2006’da yüzde 5.5 olan SUV’ların payı, 2016 yüzde 15’i aşmış durumda. C-SUV’ların payı ise yüzde 53 civarında. Tamamen yeni bir araç olan Karoq, isimlendirme açısından da ilk SUV modelimize uyum sağlıyor ve SUV yelpazemizin bir üyesi olduğunu kanıtlıyor” dedi.  

Yeni Birlik Gazetesi'nden alınmıştır