Skoda, tarihindeki ilk SUV modeli olan Kodiaq'ı beş ve yedi koltuklu olarak 2016'da satışa sundu. Bunun dışında Çek üretici Octavia modeli gamını da tamamen yeniledi. Bu yıl yeni Roomster'ın da tanıtılması bekleniyordu ancak Dieselgate skandalı bu projenin yoluna taş koydu.

2017 de Çek üretici için aynı tempoda devam edecek gibi görünüyor.Daha şimdiden Mart ayındaki Cenevre Otomobil Fuarı'nda Kodiaq modelinin Sportline versiyonunu göreceğimizi biliyoruz. Otomobilde biraz daha agresif bir gövde kiti yer alırken daha büyük jantlar, biraz daha sportif süspansiyon ve daha alçak gövde yapısı gibi özellikler bulunacak.

Söylentilere gelecek olursak 2012'de çıktığından beridir herhangi bir makyaj almayan Rapid'in yenileneceği konuşuluyor. İkinci jenerasyon Yeti ise 2017'de tantıılacak ve yılın ikinci yarısında satışta olacak. Muhtemelen Eylül ayındaki Frankfurt Fuarı'nda tanıtılacak otomobil PQ35 platformundan MQB platformuna geçiş yaparak eski modelden bariz bir şekilde ayrılacak. Bu değişim özellikle ağırlık tasarrufu konusunda kendini gösterecek. Güncel halinin köşeli tasarımının her ne kadar korunacağı söylense de Skoda'nın tasarım başkanının açıklamalarına göre küçük köşeli bir Kodiaq görürsek pek de şaşırmamak lazım.