Skoda’nın “şehirli aileleri” hedefleyecek yeni modeli Kamiq tanıtıldı. Cenevre Otomobil Fuarı’nda sergilenecek küçük crossover, Kodiaq ve Karoq’un ardından üçüncü crossover-SUV otomobili olarak aileye katıldı. Araç, firmanın geçen yıl Cenevre’de tanıttığı Vision X konsepti üzerine temellendirildi. Kodiaq ve Karoq’tan tasarım izleri taşıyan Skoda Kamiq, daha dik tasarımlı ızgaraları ve opsiyonel LED gündüz farlarıyla onlardan ayrışıyor. Ayrıca Scala’nın ardından bu otomobil de arka kısmında markanın logosu yerine ismini taşıyacak.

 

Projenin yöneticisi Emil Nikolov, dört tekerlekten çekiş sistemiyle de satın alınabilecek modelin sportif bir sürüş keyfi sunacağını belirtti. Opsiyon listesinde spor şasiyi de bulunduracak araç, 10 mm daha alçak süspansiyonlar ve daha sert amortisörlerle satın alınabilecek. Benzinli ve dizel motorlarla satın alınabilecek Skoda Kamiq’in benzinli versiyonların giriş seviyesini 1.0 litrelik TSI üniteler oluşturuyor. 95 bg veya 115 bg güç seçenekleri sunacak üniteyi, 150 bg güç üretecek 1.5 litrelik TSI motor takip ediyor. Dizel kısmındaysa 1.6 litre hacimli ve 115 bg güç üreten TDI ünite yer alıyor. Otomobil 6 ileri manuel ve 7 ileri DSG şanzımanlarla kombine edilebilecek.

 

VAG Grubu’nun MQB A0 platformu üzerinde yükselecek Skoda Kamiq, bu platformu Volkswagen T-Roc ve Seat Arona’yla paylaşacak. 4241 mm uzunluğa sahip aracın aks mesafesiyse 2651 mm. Bu sayede firma, aracın Octavia ve Karoq’tan daha fazla diz mesafesi sunduğunu iddia ediyor. Normal şartlarda 400 litrelik bir bagaj hacmi sunacak otomobil, arka koltukların da yatırılmasıyla 1395 litrelik bir depolama alanına sahip olabilecek. Elektrikli bagaj kapağıysa opsiyon listesinde yer alıyor.

 

Scala ile benzer bir iç mekanı paylaşacak araçta 9.2 inç büyüklüğünde bir multimedya sistemi ve 10.25 inç büyüklüğünde sanal gösterge ekranı yer alacak. 3 farklı renkte ambiyans aydınlatmasına sahip olacak aracın ön ve arka koltuklarında ısıtma bulunuyor. Skoda, Kamiq’in 20’den fazla “basit çözümlü” ekipman bulunduğunu belirtti. Bagaj kompartımanında bulunan LED el feneri de bunlardan biri.