Skoda, yeni SUV modeli Yeni Kodiaq ile otomobil dünyasında yeni bir sayfa açıyor. Çek marka, internet üzerinden Kodiaq tanıtıldı. Tüm bu detaylar, Skoda’nın tasarım dilini bir SUV modeline nasıl aktardığını gösteriyor. Ayrıca Skoda yeni modelinde tasarımlardaki detayların ve yüksek işçilik kalitesinin de altını çiziyor.

Etkileyici tasarımıyla sınıfında fark yaratacak 2017 Skoda Kodiaq, geniş ve üç boyutlu ön ızgarasıyla kendi karakterini ortaya koyuyor. Skoda dar ve keskin farlarla, ilk kez tamamen LED farları kullanırken bu özellik Yeni Kodiaq'ın her zaman dikkat çekici olmasını sağlıyor. Akıcı çizgiler 2017 Kodiaq'ın yan tarafında da devam ederken arka bölümde markanın tipik C şekilli stop lambaları yer alıyor.

2017 Skoda Kodiaq’ın iç kabin özelliklerine baktığımız zaman ilk göze çarpan Cam tasarım dokunmatik ekran ve dik konumlu havalandırma çıkışları oldu. Her ne kadar direksiyon simidi ve kapı panelleri Superb modeline benzese de, aslında genel ön konsol düzeni tamamen farklı.

Ön konsolda iki adet simetrik dikey havalandırma çıkışının ortasına sofistike cam tasarımlı dokunmatik ekran yerleştirilmiş. Skoda’ya göre tüm fonksiyonlar ve düğmeler kolay anlaşılır bir şekilde ve zaman harcamayacak şekilde yerleştirilmiş.

Geniş hacmiyle şaşırtacak

Skoda, markanın bilindik bir yönü olan “sınıfının standartlarını aşan iç hacim iddiasını”, Yeni Kodiaq ile bir adım daha ileriye taşıyor. Beş koltuklu Yeni Skoda Kodiaq 720 litre ile sınıfının en büyük bagaj hacmini sunarken arka koltuklar katlandığında bu hacim 2065 litreye çıkıor. Aynı zamanda Skoda ilk kez Kodiaq ile 7 kişilik model seçeneği sunuyor. Pratiklik konusunda da fark yaratacak Yeni Kodiaq'ın katlanabilir ön koltuk seçeneği, 2.90 metre uzunlukta taşıma kapasitesi sağlıyor.

2017 Yeni Kodiaq güvenlik ve konfor alanında da en yeni sürücü yardımcılarıyla donatılıyor. Kodiaq’ın etrafını gösteren geniş açılı kameralar park kolaylığı sağlarken, yeni Manevra Asistanı geri geri giderken bir engel fark ettiğinde otomatik olarak aracı frenleyecek.

Bunların dışında, isteğe bağlı olarak, ısıtmalı direksiyon, kapı kenar koruması, elektrikli çocuk güvenliği ve uyku koltuk başlıkları gibi 30 adet basit ve akıllı özellik yer alıyor.

Güçlü motor seçenekleri

Skoda Kodiaq, ikisi dizel toplam 5 motor seçeneğiyle sunulacak. Aracın en güçlü motor seçeneğini, 2.0 litrelik TDI (190 PS) seçeneği oluşturacak. Motor seçeneklerine bağlı olarak 6 ileri manuel, 6 ileri DSG ve 7 ileri DSG otomatik vites natiflerinin de bulunacağı Kodiaq, önden çekişli ya da dört tekerlekten çekişli olarak da tercih edilebilecek. Ayrıca, “Sürüş Modu Seçimi” ve Dinamik Şasi Kontrolü (DCC) gibi sistemler de, aracın direksiyon, gaz pedalı, DSG vites kutusu ve süspansiyonunun farklı konfigürasyonlarda ayarlanarak sürüş keyfinin artırılmasını sağlıyor. Model önümüzdeki yılın başından itibaren satışa sunulacak.